Bankalar kredileri çağırmaya başladı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, döviz kurlarında son dönemde yaşanan gelişmeler, sanayicilerin sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir raporu Hazine ve Maliye, Ticaret, Ulaştırma ve Altyapı ile Sanayi ve Teknoloji bakanlıklarına sunduklarını söyledi.

Yayınlanma: 23.09.2018 - 23:11
Abone Ol google-news


Raporda yer alan 15 civarındaki konu başlığından en önemlilerinden birinin sanayicileri de yakından ilgilendiren KDV iadeleri ile ilgili olduğunu anlatan Özdebir, “200 milyar liralık KDV alacağının 40 milyar liralık kısmı sanayicileri ilgilendiriyor. Bunun için devlet, ‘biz 5 yıl vadeli’ dedik, sanayiciye Hazine kağıdı versin. Biz de bunu bankalara teminat olarak verelim” diye konuştu.


Firmaların bankalara verecek teminatlarının kalmadığını dile getiren Özdebir, finansmana erişimin piyasadaki en büyük sıkıntı olduğunu ifade etti. Özdebir, döviz kuru ve faizlerdeki yükselişin reel sektörü olumsuz etkilediğine işaret ederek, piyasalar normale dönene kadar işletmelerin zaman kazanması gerektiğini söyledi. Sanayicilerin bankalara olan döviz cinsinden borçlarının yeniden yapılandırılması gerektiğini belirten Özdebir, “Yavaş yavaş kredileri geri çağırma şikâyetleri de gelmeye başladı. Ayrıca bankalar kur farkından kaynaklanan borç artışları nedeniyle ek teminat istiyorlar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler