Borçlarını yapılandıran Doğuş’tan kiracılarına bir aylık kur indirimi

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, portföyündeki gayrimenkullerde uygulanan kira sözleşmelerinde dolar kurunu bir ay süreyle 4,90 TL’ye düşürdü.

Yayınlanma: 02.10.2018 - 23:24
Abone Ol google-news

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan yapılan açıklamada, şirketin kurlardaki yükseliş sonrası kira sözleşmelerinde dolar ve avro kurunu düşürme kararı aldığı bildirildi.

Buna göre, ekim ayında Doğuş GYO’nun portföyündeki gayrimenkullerde uygulanan kira sözleşmelerinde avro kuru 5,90 TL, dolar kuru ise 4,90 TL’ye indirildi.

<haber-dikey:1073077,1090063,1082646,1086661>

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklama şu şekilde:

 “1.Şirketimiz portföyünde yer alan ‘Gebze Center AVM’ ve ‘Gebze Doğuş Oto’ isimli gayrimenkulde mevcut kiracıların ödemekte olduğu Avrupa Para Birimi (‘EURO’) bazlı Türk Lirası karşılığı kira bedelleri için, 01.10.2018-31.10.2018 (bir ay) dönemine münhasır olarak, kiracılardan iş hacimlerinin oldukça daralmış olması nedeniyle gelen taleplerin ve son dönemde finansal piyasalarda görülen kur artışlarının olumsuz etkileri dikkate alınmak suretiyle; 1 EURO kurunun ağırlıklı ortalaması 5,90 Türk Lirası olacak şekilde belirlenmesine, bu durumun kiracılara; bir aylık bir döneme münhasır olacağı, geleceğe dönük genel bir uygulama ve kabul şeklinde olmayacağı hususunun belirtilerek yazılı olarak bildirilmesine

2.Şirketimiz portföyünde yer alan ‘Doğuş Center Maslak’ ve ‘Doğuş Center Etiler’ isimli gayrimenkullerde mevcut kiracıların ödemekte olduğu ABD Doları (‘USD’) bazlı Türk Lirası karşılığı kira bedelleri için, 01.10.2018-31.10.2018 (bir ay) dönemine münhasır olarak, kiracılardan iş hacimlerinin oldukça daralmış olması nedeniyle gelen taleplerin ve son dönemde finansal piyasalarda görülen kur artışlarının olumsuz etkileri dikkate alınmak suretiyle; 1 USD kurunun 4,90 Türk Lirası olarak belirlenmesine, bu durumun kiracılara; bir aylık bir döneme münhasır olacağı, geleceğe dönük genel bir uygulama ve kabul şeklinde olmayacağı hususunun belirtilerek yazılı olarak bildirilmesine, oy birliği ile karar verilmiştir.”

KİRALAMALARDA TL KULLANIMI ZORUNLU HALE GETİRİLMİŞTİ

Daha önce alınan cumhurbaşkanı kararı doğrultusunda, menkul ve gayrimenkul alım-satım ve kiralamalarında Türk Lirası’nın kullanılması zorunlu hale gelmişti.

Düzenlemenin ilgili bakanlıkça belirlenmesini takiben, döviz üzerinden yapılmış sözleşmeler 30 gün içerisinde Türk Lirası’na dönüştürülecek. Ayrıca cumhurbaşkanı kararında, bundan böyle yapılacak tüm sözleşmelerin Türk Lirası üzerinden yapılması zorunlu tutuldu.

BORÇ YAPILANDIRMIŞTI

Doğuş Grubu dövizdeki kur farkından dolayı zarar ettiği gerekçesiyle bankalarla masaya oturarak kredi borçlarını ‘yeniden vadelendirmişti’.

Grubun Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderdiği 2017 yılı bilançosuna göre bankalara 23,5 milyar liralık borcu bulunuyor. Yine bilançoya göre grup geçen yıl 2 milyar 800 milyon lira, 2016 yılındaysa 2 milyar lira zarar etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler