Akaryakıtta kârın yarısı eridi

İpragaz Üst Yöneticisi Aratay, petrol fiyatlarındaki artış ve TL’deki değer kaybının akaryakıt bayilerinde kârı yarı yarıya azalttığını söyledi.

Yayınlanma: 05.10.2018 - 23:22
Abone Ol google-news

 

İpragaz Üst Yöneticisi (CEO) Eyüp Aratay, petrol ve kurdaki artışın kârlılığı yarı yarıya düşürdüğünü söyledi. Aratay, akaryakıt fiyatı arttığı için koyulması gereken sermayenin de arttığını ve kârlılığın yüzde 7-8 seviyesinden yüzde 4-5 seviyesine gerilediğini dile getirdi. Faizlerdeki artış nedeniyle finansman maliyetlerinin çok arttığını, sektörün en büyük sorunun faiz rakamları olduğunu belirten Aratay, ödemelerin çoğunluğunun yapıldığı kredi kartında komisyonlarının yüzde 2.5 olduğunu, bunun da kârlılığı daha da azalttığını, işçi ücretlerinin ödenmesinde bile zorluk yaşanabildiğini söyledi. İpragaz’ın 1961’de Türkiye’nin ilk LPG dolum şirketi olarak faaliyete başladığını belirten Aratay, GO markasını kullandıkları akaryakıt istasyonlarıyla birlikte dört temel segmentte (LPG, LNG, elektrik ve akaryakıt) hizmet veren bir enerji şirketine dönüştüklerini dile getirdi.

Ekonomideki kötü gidişata rağmen yatırımları sürdüreceklerini kaydeden Aratay, 2013’ten bu yana 100 milyon Avro yatırım yaptıkları akaryakıt sektörüne gelecek yıllarda 200 milyon Avro daha yatırım yapmayı ve toplam ciro içinde yüzde 10 olan akaryakıt payını yüzde 50’ye çıkarmayı planladıklarını açıkladı.

150. GO istasyonu Diyarbakır'da açıldı

İpragaz, GO markasıyla beşinci yılda 150. istasyonunu Diyarbakır’da açtı. Eyüp Aratay, yıl sonuna kadar 200 bayi sayısına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Diyarbakır’da hizmet verdikleri bayi sayısının yediye çıktığını belirten Aratay, Türkiye genelinde sayıyı 300 çıkarmayı planladıklarını, bu aşamadan sonra satın almaları düşenebileceklerini dile getirdi. Go Card sadakat kartında 400 bini aştıklarını ve satışların yüzde 35’inin bu kartla yapıldığını aktaran Aratay, “5 bin 500’ü aşkın gizli müşteriyle istasyonlarımızı denetliyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon