Enflasyon firmaları da vurdu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, enflasyonla mücadeleyi kamu ve özel sektörün birlikte yapabileceğini belirterek, son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağan dışı hareketlerin etkisiyle enflasyon oranının çift hanelere çıktığını anlattı.

Yayınlanma: 08.10.2018 - 22:31
Abone Ol google-news

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, artan enflasyonun hem alım gücü düşen vatandaşları hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmaları olumsuz etkilediğini aktardı.

Hisarcıklıoğlu, “Enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Kamu ve özel sektör arasındaki güçlü koordinasyon ve istişareyle içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci geride bırakacağımıza inanıyoruz” dedi.

Öte yandan Ticaret Bakanlığı’nca, haksız fiyat artışına yönelik 81 ticaret il müdürlüğü kanalıyla 3 bin 974 firmada, toplam 69 bin 200 ürünün denetlendiği bildirildi.
Ticaret Bakanlığı, “Tüketicinin Korunması ve Piyasa Genel Müdürlüğünce, üreticiler nezdinde yürütülen resen incelemeler çerçevesinde 114 firmadan savunma yazıları talep edilmiş olup, denetim süreci devam etmekte” denildi.

Bakan Albayrak bugün açıklıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’nın bugün açıklanacağını duyurdu. Program saat 13.00’te İstanbul’da açıklanacak.
Geçen hafta açıklanan enflasyon verisiyle yıllık yüzde 25’e yaklaşan tüketici enflasyonu, 15 yılın zirvesine tırmanmıştı. Türk Lirası’nın değer kaybı da girdileri dövizle olan şirketlerin fiyat artırmasına yol açmıştı.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler