Hakkını savunmak suç değil, görevdir

3. havalimanı inşaatında kötü koşullar nedeniyle işçiler tarafından yapılan eylem nedeniyle tutuklanan DİSK/Dev Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut için eylem düzenlendi.

Yayınlanma: 08.10.2018 - 22:43
Abone Ol google-news

DİSK 5 Ekim’de tutuklanan Dev Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut için İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde eylem düzenledi.

Eylemde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Karabulut’un yaptıklarının suç olmadığını belirterek “insance yaşama ve çalışma hakkını savunmak sendikamız başkanının suçu değil görevidir. Asıl suç olan, sendikalaşmayı engellemek, iş cinayetlerinin üstünü örtmek, işçilerin maaşlarını vermemek ve tüm bunlara göz yummaktır” dedi.

Eyleme DİSK yöneticileri, yanı sıra HDP milletvekilleri Oya Ersoy ve Serpil Kemalbay, CHP Milletvekilleri, Emine Gülizar Emecan, Gökhan Zeybek ve STK temsilcileri katıldı.

Dayanışma platformu

Öte yandan 3. havalimanı şantiyesinde çalışırken insanlık dışı koşullara isyan ederek iş bıraktıkları için tutuklanan işçilerle dayanışma amacıyla platform kuruldu. Platform, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde yapılan basın açıklamasıyla kuruluşunu ilan etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler