Folkart’tan İzmir’e 850 milyon TL yatırım

Folkart Yapı, İzmir’de 850 milyon TL yatırımla Folkart Vega projesini hayata geçiriyor. Alsancak ile Halkapınar arasında 843 konut ile 53 ticari alandan oluşan projenin Eylül 2021’de bitirilmesi planlanıyor.

Yayınlanma: 12.10.2018 - 22:20
Abone Ol google-news

 


Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, metrekaresi 6 bin liradan olmak üzere daire fiyatlarının 445 bin liradan başladığını ve peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uyguladıklarını söyledi. Projede yüzde 25 peşinat verip yüzde 75’lik kısım için 24 ay vade farksız ve yüzde 50 peşin ödenmesi halinde 48 ay taksitle ödeme imkânı var.

Konutta İstanbul’da arz fazlası olduğunu ve İzmir’in giderek öne çıktığını belirten Sancak, Körfez ülkelerinden yatırımcılar başta olmak üzere yabancıların ilgisinin giderek arttığını aktardı. İzmir’de şimdiye kadar 6 milyar liralık inşaat yatırımı yaptıklarını aktaran Sancak, İstanbul’da proje yapmayı şimdilik düşünmediklerini açıkladı. Sancak, hedeflerinin bu yıl sonunda ya da gelecek yılda

Türkiye’nin en büyük inşaat şirketi olmak olduğunu da duyurdu.
Türkiye’de 300 bin müteahhit olduğunu aktaran Sancak, “Sermaye olmadan inşaatlara başlanıyor” dedi.

Kredili satış düşüyor

TL’deki değer kaybı nedeniyle bu yıl maliyetlerin yüzde 30’un üzerinde arttığını anlatan Mesut Sancak, faizlerinin çok yükselmesi nedeniyle eylülde 100 satıştan sadece birini krediyle satabildiklerini, bu rakamın geçen yıl yüzde 70 olduğunu dile getirdi. Sancak, bankacıların konut kredisi almak isteyenleri parasını konut almak yerine mevduata yatırmaya ikna etmeye çalışmasından şikâyet etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler