BRİSA'dan 300 milyon dolarlık yatırım

BRİSA, kuruluşunun 25. yıldönümünde ikinci fabrikasını açıyor. Fabrikaya yapılan yatırım 300 milyon dolar.

Yayınlanma: 19.11.2013 - 15:55
Abone Ol google-news

BRİSA'nın kuruluşunun 25'inci yıldönümünde Sabancı Center'da, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Zafer Çağlayan, Avrupa'nın içinde bulunduğu ekonomik kriz ortamına rağmen Türkiye ekonomisinin sürekli büyüyen bir ekonomi olduğunu söyledi.

 

'Diğer şirketler de, Sabancı Grubu'nun yatırımını örnek almalı'

Çağlayan, "Siz yatırım yapın, ben sizlerin hizmetinde olmaya devam ederim her zaman. Benim görevim bu. Sayın Başbakanımız her fırsatta ifade ediyor; 'bu ülkede taş üstüne taş koyanın başımızın üstünde yeri var' diyor. Biz sizi başımızın üstünde taşımaya hazırız ve sürekli bundan da mutlu oluruz. Bu anlamda, inşallah Sabancı Grubu'nun göstermiş olduğu sanayideki bu duyarlılığı, diğer şirketlerimizi, sanayiden kazanıp başka sektörlere fazlasıyla giden diğer şirketlerimizi de, Sabancı Grubu'nun bu güzel yatırımını örnek almalarını ifade etmek istiyorum. Sabancı Grubu, bu önemli yatırımı Anadolu'nun göbeğinde, Tuz Gölü'nün yanında, Aksaray'da kuruyor. Yapılan yatırım 300 milyon dolar. Getireceği istihdam 700 kişi" dedi.

 

'Rahmetli Sakıp Bey'in çok büyük rüyasıydı'

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da, 25 yıl önce Brisa'nın kuruluş anlaşmasının imzalandığını hatırlatarak, şöyle konuştu: "Bu oratklığı başarılı kılan, Bridgestone Corporation'ın dünyadaki ve teknolojideki liderliği, haimiyetidir. Kendileriyle aynı vizyonu, iş değerlerini paylaştığımız için başarılı bir ortaklığı bugüne getirdik. Başarımızın temelinde bu iki kültürü bir arada yaşatan, birlikte paylaşan, birbirine saygı duyan ve aynı hedefe kilitlenmiş koşan bir ekibe borçluyuz. Bu kültürün temelinde, vazgeçilmez olan kalite anlayışımız yatıyor. Bugün, çok yakışan bir şeyi de sizinle paylaşıyoruz; 25'inci yaş günümüzde Brisa için yeni bir fabrikayı, hedefi sizlerle paylaşıyoruz. Brisa, ikinci fabrikasını Aksaray'da üretime başlayacak. Bugün, buradan bunun startını veriyoruz. Bu, rahmetli Sakıp Bey'in çok büyük rüyasıydı. Hep arzu ederdi ki, bir fabrika daha... Bugün, o 'Bir fabrika daha'nın başlangıcını yaşıyoruz."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler