E-ticarete ‘milli’ önerisi

Markafoni’nin sahibi Mahiroğlu, "E-ticarette milli bir platform oluşturulmalı. Gerekli altyapıyı devlet kurmalı" dedi.

Yayınlanma: 22.10.2018 - 23:13
Abone Ol google-news

 

Türkiye’nin katma değerli ihracatını artırabilmesi için e-ticaretin iyi bir imkân yaratacağını söyleyen Select Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, “Türkiye’nin Avrupa’ya ürün satabilmesi için e-ticarette milli bir platform kurulmalı” dedi. Ancak ülkenin halihazırdaki altyapısının buna imkân vermediğini, iyi bir lojistik ağının kurulması gerektiğini ifade eden Mahiroğlu, “Ülke olarak Avrupa’da depolar açmamız lazım. Hem lojistik ağı hem depo sorunu, devlet demiryolları, havayolları ve PTT ile çözülmeli. Bu başarılırsa, dünyada söz sahibi oluruz” diye konuştu.

İhracat sayılsın

Mahiroğlu, e-ticaret sitesi Markafoni’yi geçen yıl 15 milyon dolara satın almıştı, siteye yapılan yatırımlarla bu tutar 30 milyon doları bulmuştu. Markefoni olarak satışlarının yüzde 10-15’ini Avrupa’ya yaptıklarını anlatan Mahiroğlu, iade sorunu yaşamadıklarını aktardı.
Türkiye’nin Avrupa’ya yaptığı e-ticaret ihracatının kayıt altına alınamadığı için bilinemediğini kaydeden Mahiroğlu, “Ciddi boyutlarda olduğunu da düşünmüyorum” dedi. Mahiroğlu, “Bu ihracatı kabul edebilmek için mesleki birlik kurulmalı. Seslenişimiz de bu: İhracatta milli bir platforma geçilirse bu sorun da çözülecektir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler