'Krizde yüzde 1 değil, yüzde 99 korunsun'

Çok sayıda sendika, meslek örgütü, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü “Krizin bedelini ödemeyeceğiz, krizde yüzde 1 değil, yüzde 99 korunsun” talebiyle ortak mücadele çağrısı yapan bir deklarasyon yayımladı.

Yayınlanma: 26.10.2018 - 21:56
Abone Ol google-news

Deklarasyon, İstanbul’da DİSK Genel Merkezi’nde yapılan basın toplantısı ile ilan edildi. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB genel başkanlarının ve kurum temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında deklarasyonu DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu okudu.

Enflasyondan işsizliğe, yoksullaşmadan ekonomik durgunluğa kadar hayatlarımızı her alanda kâbusa çeviren kapsamlı bir ekonomik krizle karşı karşıya olduğumuzu söyleyen Çerkezoğlu, “En yetkili ağızlar ‘kriz’ sözcüğünü kullanmaktan özenle kaçınsalar da, bizler için krizin anlamı birbiri ardına kapanan dükkânlardır, marketlerde sürekli yapılan zamlardır, kabaran elektrik-su-doğalgaz faturalarıdır, ödenemeyen borçlardır, evlere gelen hacizlerdir, işsizliktir, iş cinayetleridir. Krizin anlamı, yaşamımızın giderek sürdürülemez hale gelmesidir” dedi.

Krizin sorumlusunun, Türkiye’yi sermaye için cazip bir ülke yapmak adına emeğin en temel haklarını gasp edenler olduğuna işaret eden Çerkezoğlu, “Biliyoruz ki işsizlik, zamlar, yoksulluk kader değildir ve toplumun emeğiyle geçinen çoğunluğunu koruyan, kamucu/halkçı politikalar hem mümkün hem de zorunludur” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler