Fleetcorp resmen iflas etti

Filo kiralama sektörünün önde gelen firmalarından Fleetcorp A.Ş. bugün resmen iflas etti. 23 bin 500 araçlık filoya sahip olan ve 1.5 milyar borçla konkordato başvurusu yapan şirketin yöneticileri sırra kadem basmıştı.

Yayınlanma: 06.11.2018 - 16:47
Abone Ol google-news

Fleetcorp A.Ş., geçtiğimiz günlerde yaklaşık 1 milyar 500 milyon liralık borçla konkordato başvurusu yapmıştı. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi bugünkü duruşmada konkordato talebini reddetti. 

Kuveyt sermayeli eylül ayında mahkemeye konkordato başvurusunda bulunmuş, 2 ekimdeki duruşmada mahkeme 3 ay geçici mühlet kararı vermişti.

Mahkemenin atadığı komiser heyetinin olumsuz raporu üzerine mahkeme konkordato talebini reddederek iflas karar verdi ve şirketin varlıkları hakkındaki tedbir kararı kaldırıldı.

İcra İflas Kanunu'nun 292'inci maddesi gereği şirketin iflasına karar verildi.

Duruşmaya davaya müdahil olan alacaklı banka, finans, kasko ve sigorta şirketleri, otomobil firmaları avukatları ile mağdur 170 galericiyi temsilen 15 kişi katıldı. 

Mahkeme tarafından atanan geçici konkordato komiser heyeti, şirketin mali durumunun düzelemeyeceği yönünde rapor yazmıştı.

2001 yılında kurulan ve kayıtlı 92 çalışanı bulunan şirket, 4 binin üzerinde şirkete taşıt kiralama hizmeti sunuyordu. Şirketin yöneticileri de sırra kadem basmıştı.

Mercerdes icradan satış kararı aldırmıştı 

Filo kiralama sektöründeki varlığı 20 yılı aşan Kuveytli Fleetcorp Operasyonel Taşıt Kiralama Ve Turizm AŞ, yüklü bir borçla Ağustos ayının başında faaliyetlerini durdurmuştu. Şirketin, çok sayıda finans kurumu yanı sıra piyasaya da yüklü bir borcu bulunuyordu.

Fleetcorp AŞ’den 100 milyon Avro alacağı bulunan Mercedes Benz Türk AŞ, 24 lüks otomobil için icradan satış kararı aldırmıştı.

Şirketin elindeki otomobillerin değeri 700 milyon lira arasındaydı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler