Türkiye'den Dünya Bankası ile 200 milyon dolarlık anlaşma

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Kamudaki enerji verimliliği yatırımları için Dünya Bankası ile 200 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardık" dedi.

Yayınlanma: 12.11.2018 - 11:45
Abone Ol google-news

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Dünya Bankası ile 200 milyon dolar tutarında kaynak anlaşmasına varıldığını söyledi.

Enerji Verimliliği Derneği 5. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı “Türkiye’nin Enerjisi Yükseliyor” teması ile Bomonti’de gerçekleşti. Toplantıya Enerji Bakanı Fatih Dönmez, milletvekilleri, STK temsilcileri ve enerji alanında uzman isimler katıldı.

“Dünya Bankası ile 200 milyon dolarlık kaynak anlamasına vardık”

Toplantıda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “2023 yılına kadar enerji verimliliği alanında 11 milyar dolar yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 2023 yılına kadar kümülatif olarak yaklaşık 24 milyon ton eşdeğer petrol tasarrufu da gerçekleştirmiş olacağız. 2033 yılına geldiğimizde ise elde edeceğimiz tasarruf miktarı yatırım bedelinin yaklaşık 3 katı karşılığında yani 30 milyar dolarlık bir seviyeye ulaşmış olacak.

Başka bir ifade ile bir koyup üç kazanmış olacağız. 2017 yılında enerji verimliliğine yapılan yatırımlarla yaklaşık 122 milyon dolarlık bir tasarruf etmiş olduk. Böylece 500 milyon dolarlık doğalgaz ithalatını da önlemiş olduk. Önümüzdeki dönem kamuda enerji verimliliği yatırımlarının finansmanı için Dünya Bankası ile yaklaşık 200 milyon dolarlık bir kaynak anlaşmasına da vardık” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler