İkitelli TEM’de hayalet hastane

İstanbul İkitelli'de bulunan Özel Akgün TEM Hastanesi, hizmete kapandı. Hastanenin kapanmasının ardından ortada kalan çalışanlar, alamadığı maaşları ve tazminatları için hukuk mücadelesi başlattı.

Yayınlanma: 15.11.2018 - 22:22
Abone Ol google-news

Yıllardır binlerce hasta ve hasta yakınını ağırlayan İkitelli'deki Mall Of İstanbul'un karşısında 19 yıldır faaliyet gösteren Özel Akgün TEM Hastesi, kapıya kilit vurdu.

1999'da Talat Akgün'ün "TEM Hospital" adıyla kurduğu hastane, 2015 yılının ocak ayında yapılan yönetim değişikliği ile Metin Akgün'e geçti ve hastanenin ismi de Özel Akgün TEM Hastanesi' olarak değişti.

Çalışanların verdiği bilgilere göre hastanedeki sıkıntılar 6 ay önce doktorların maaşlarının ödenmemesiyle başladı.  Maddi sıkıntı zaman içinde daha da büyüdü. 3 ay önce çalışanlar da maaşlarını alamamaya başladı. İki hafta önce ise hastane hizmete kapandı. Yatan hastalar ile yoğun bakım ünitesinde bulunan hastalar 1-2 gün içerisinde diğer hastanelere nakil  edildi.
 
"3 AY MAAŞ ALAMADIK"

Yaklaşık 2 yıldır hastanede çalışan O., yaşananları şöyle anlattı:  "3 ay maaş alamadık. Bir müddet sonra hiçbir şekilde ödeme yapılamayacağı, işten çıkarma da olmayacağı söylendi. Bütün izinlerimi kullandıktan sonra hastaneye gittiğimde ünitemizin kilitli olduğunu gördüm. Hekimler hariç, yaklaşık 180 çalışanın 3 aylık maaşı içerde kaldı. Aynı servisteki çalışma arkadaşımla birlikte ihtarname yolu ile iş akdimi fesh ettim."

Hastanede 10 yıldır tıbbi sekreter olarak çalışan M. de 3 aylık maaşı ile tazminatını alamadığını belirtti.  Ortada kalan çalışanlar, alamadığı maaşları ve tazminatları için hukuk mücadelesi başlattı. 

TELEFONLAR CEVAP VERMİYOR

Özel Akgün TEM Hastanesi'nin internet sayfasına girildiğinde 24 doktorun ismi veriliyor. Ancak hastanede şu an hiçbir doktor çalışmıyor.  Verilen iletişim numarasını aradığında 'Güvenliğiniz için telefon görüşmeleriniz kayıt altına alınacaktır' deniliyor ancak bir türlü operatöre bağlanılamıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler