Rusya'dan Sütaş'a ambargo: Zararlı madde bulundu

Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor,Sütaş'tan süt ürünleri ihracatını yasakladı.Kararın Sütaş'ın ürettiği süt tozunda Rusya'da kullanımı yasak olan zararlı maddeler bulunması nedeniyle alındığı belirtildi.

Yayınlanma: 16.11.2018 - 17:09
Abone Ol google-news

Rosselhoznadzor yetkililerine göre, Sütaş'ın ürettiği süt tozunda bulunan bu maddeler, antibiyotik türleri olan spiramisin ve tilmikosin içeriyor.Böylece daha önce 8 Türk şirketinin Rusya'ya süt ürünü ihraç etmeye hakkı varken bu sayı şimdi 6'ya indi.  

SÜTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Sütaş'tan, ürünlerine Rusya tarafından amborgo uygulandığına yönelik haberlere açıklama geldi.

Firmadan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Rusya’ya gönderdiğimiz süt tozları Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’nde, Türk Gıda Kodeksi Hayvansal Gıdalarda Bulunabilecek Farmakolojik Aktif Maddelerin Sınıflandırılması ve Maksimum Kalıntı Limitleri Yönetmeliği çerçevesinde ve AB standartlarında yapılan analizler sonucunda alınan sağlık sertifikaları ile gönderilmektedir.

Süt tozumuzun içerdiği söylenen spiramisin ve tilmikosin maddelerinin, AB standartlarına ve Türkiye Gıda Kodeksi’ne göre alt sınırı sırasıyla 200 mikrogram/kilogram ve 50 mikrogram/kilogramdır. Rusya laboratuvarı, 1,5 mikrogram/kilogram tespit ettiği iddiasında bulunmaktadır. Kabul edilen alt sınırı 200 mikrogram/kilogram olan bir maddeyi, 1,5 mikrogram/kilogram olarak tespit edip yasaklama kararını hayret ve üzüntüyle karşılıyor, kamuoyunun takdirine sunuyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler