‘Stoklamıyoruz depoluyoruz’

Soğan ve patates üreticileri ‘haksız baskıdan’ rahatsız.

Yayınlanma: 28.11.2018 - 22:21
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcıları Orhan Sarıbal ve Bülent Kuşoğlu, soğan fiyatları hakkındaki sorunları yerinde tespit etmek için Ankara Polatlı’da üreticiler ve depocularla buluşarak yapılan haksız baskılara dikkat çekti.

Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, ziyarette yaptığı açıklamada; “Üreticilerimiz kendilerine karşı yürütülen ‘depoluyorlar fırsatçılar’ gibi yaklaşımlardan son derece rahatsızlar. Bu yıl kuraklık ve hastalıktan dolayı rekolte kaybı yaşandı. Fiyatların artması bundan kaynaklanmaktadır. Bizler 25 yıldır soğanlarımızı depolarda muhafaza ediyoruz. Bu iş yıllardır böyleydi” dedi. CHP’li Kuşoğlu, “Üreticilerimize karşı haksız bir baskı oluşturulmaktadır. Bu yıl yapılan baskı ile soğan üreticimizi küstürürsek seneye kimse soğan ekmeye cesaret edemez. Spekülatif amaçlı soğan stoku yok. Sadece depolanmış soğan var. Depodan alınıyor satılıyor. Hatalı olan üretimi planlayamayan iktidardır. Suçunu üreticiye atmasın” dedi. 

CHP’li Sarıbal ise “Üretim politikasızlığının sonucu soğan fiyatları ilk defa yükselmiştir. Eğer soğan fiyatları kontrol edilecekse hal ve marketlerde kontrol edilmelidir” diye konuştu.
Öte yandan Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Türkiye’de patates üretiminin yüzde 17’sini Niğde’nin karşıladığını belirterek “Patates depolanması gayet doğaldır. Bunu stokçuluk değil, depoculuk olarak ifade etmek istiyoruz. Stokçu olarak görülmek çiftçilerimizi ve bizi rahatsız ediyor” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler