Viyadük Hazine garantili

Kocaeli-Gebze’de 3 işçinin yaşamını yitirdiği, 1 işçinin de yaralandığı viyadük faciası ile gündeme gelen Kuzey Marmara Otoyolu projesi ile Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesi için gelecek yılın bütçesine 3.5 milyar lira Hazine garantisi konuldu.

Yayınlanma: 29.11.2018 - 22:34
Abone Ol google-news
<video:1153928>

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında gelecek yıl yapılacak Hazine garantisi ödemeleri hakkında bakan Mehmet Cahit Turhan milletvekillerine bilgi vermişti. Turhan, Karayolları Genel Müdürlüğü 2019 yılı bütçesinden “05. 4. Hane halkına yapılan transferler” adı altında Kuzey Marmara Otoyolu ile Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu için ödenecek toplam Hazine garantisi ödenek teklifinin 3 milyar 550 milyon lira olduğunu açıklamıştı. HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’ın “Osman Gazi Köprüsü dahil mi” sorusu üzerine Turhan, “İçinde, hepsi içinde; ikisi yani hem Kuzey Marmara Otoyolu hem... Yani Kuzey Marmara Otoyolu ile...” demişti.

<haber-dikey:1153890>

Paylan’ın “Yavuz Sultan Selim Köprüsü dahil mi?” sorusuna da Turhan, “Tabi, tabii. Hepsini kapsıyor” karşılığını vermişti. Bakan Turhan, Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunda yap-işlet-devretle ihaleye çıkıldığını, proje tutarının 6 milyar 892 milyon dolar olduğunu söylemişti. Turan, “7 milyar dolara yakın bir proje bedeli var” demişti. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’ın “Yıllık ödenecek garanti ne kadar” sorusuna ise bakan Turhan, “Kabaca söylüyorum, yanlışsa benimdir, doğru rakamı yazıyla bildireyim: 700 milyon dolar civarında bir yıllık garantisi var” diye konuşmuştu. Turhan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yurtdışı finansmanla yapıldığına dikkat çekerek, “Biz bunu elin parasıyla, hem de yurtdışından gelen parayla yapıyoruz. Bunların hepsinin kaynağı yurtdışından geliyor. Kuzey Marmara Otoyolu-3 milyar dolar- bize 10 yıl 5 ay sonra devredilecek, iki yılı gitti” demişti. l


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler