Yine adrese teslim

Gaziantep'te AKP'li belediyelerin ihalelerine ilişkin yolsuzluk iddiaları bitmiyor.

Yayınlanma: 07.12.2018 - 22:19
Abone Ol google-news

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat ve meclis üyeleri basın toplantısı düzenledi.

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat, Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyeleri Hasan Şencan ve Uğur Kalkan ilçe belediyeler tarafından yapılan adrese teslim ihaleleri açıkladı.
Şencan, AKP’li Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil ve Şahinbey belediyeleri tarafından usulsüz şekilde verildiği iddia edilen ihalelere ilişkin açıklama yaptı.  

851 bin lira değerindeki Kütüklü Takvim İhalesi’nin pazarlık usulüne sokabilmek için dörde bölündüğünü belirterek, “Aynı gün 10’ar dakika ara ile ihale yapmış gibi gösteriliyor. Her bir işin bedeli 224 bin liranın altına çekiliyor. İhalelere baktığımızda hepsinin aynı iş olduğunu görüyoruz. Birincisi kütüklü takvim, ikincisi üçgen takvim, üçüncüsü vatandaşa dağıtılmak üzere takvim,  dördüncüsü yeni yılda vatandaşlara dağıtılmak üzere kütüklü takvim ihalesi oluyor. İhale belgesi yok, ihaleye çıkarma yok, sadece sonuç belgesi var. Alan firma Ekiz Tarım İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. Bu firmanın yaptığı iş bina, inşaat, reçine ve sakız üretimi ve mobilya. Bu kişinin matbaacılıkla bir ilgisi yok. Adrese teslim ihale. Bu konuda gerekli yasal işlemi başlatacağız” dedi.

Üç yıldır aynı firma

Meclis Üyesi Uğur Kalkan da Şahinbey Belediyesi’ne ilişkin şunları anlattı:

“Şahinbey Belediyesi 2014 yılında açıkhava reklam ve tanıtım materyalleri ve montajı işi alım ihalesine başlıyor. Bu ihaleyi 375 bin lira teklif veren Ali Aksoy isimli bir kişi alıyor. İhale için 7 kişi doküman almış ancak sadece bir kişinin geçerli teklifi var; o da ihaleyi alan kişinin. Yine 2015 yılında bu sefer reklam ihalesi 680 bin lira bedel ile ihaleye çıkılıyor. İhaleyi İbrahim Halil Özalkan alıyor. Yine doküman alan kişi sayısı iki, toplam geçerli teklif ayısı bir oluyor. Yine 2016 yılında 790 bin liraya reklam ihalesi çıkıyor. Doküman alan sayısı 6, geçerli teklif sayısı 2 oluyor.  2018 yılında ihalede 1 milyon 117 bin liraya çıkmış, yani yüzde 300 artmış. Nedense şehrin hiçbir yanında tasarruf tedbirlerini göremiyoruz. 2018 yılı için yine ihale açıldı. 14 Aralık’ta yapılacak. Üç yıldır aynı firma alıyor. 4.’yü de aynı firmanın alıp almayacağının cevabını önümüzdeki günlerde göreceğiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler