Seçim vaadi yine ertelendi

Hükümetten 3600 ek gösterge için adım atmasını bekleyen kamu çalışanları bir kez daha hayal kırıklığına uğradı.

Yayınlanma: 08.12.2018 - 22:42
Abone Ol google-news

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında talepleri dinleyen Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk “Çalışma yapıyoruz” demekle yetindi. Marttaki toplantıda taleplerin daha somut ele alınabileceğini söyledi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise konuşmasının önemli bir bölümünü, Türkiye Kamu-Sen ile KESK’in toplusözleşme masasından çıkarılmasını öngören yasa değişikliğine ayırdı. Yalçın’a tepki gösteren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Acaba kendileri bu masada yaptıkları yalan yanlış işlere kimsenin şahit olmasını mı istemiyor” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde öğretmen, hemşire, din görevlileri ve polisler ile yönetim kadrolarında görev yapan kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3600’e yükseltileceğini vaat etmişti. Ancak aradan geçen süreye karşın düzenleme yapılmadı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu konuda öğretmenler gününde açıklamaları olacağını belirtti ancak 24 Kasım’da da bir gelişme olmadı. Bu nedenle memurların gözü son olarak KPDK toplantısındaydı. Memur konfederasyonları toplantıda 3600 ek göstergenin yanı sıra enflasyon kaybının giderilmesi için ek zam, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, maaşlar üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi, Devlet Personel Başkanlığı’nın kapatılmaması gibi çok sayıda talebi de dile getirdi.

3600 ne anlama geliyor?

Kamu çalışanları için ek göstergenin 3600’e çıkarılması emekli maaş ve ikramiyelerinin artması anlamına geliyor. Düzenleme yaşama geçerse, emekli maaşları 400 lira ile 700 lira arasında, emekli ikramiyeleri ise 13 bin lira ile 20 bin lira arasında artacak. 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler