‘Krizin faturası emekçiye ödetilemez’

Kamu İşçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Samsun’da “Yoksulluğa, İşsizliğe, Güvencesizliğe Karşı Birlikte Mücadele” mitingi düzenledi.

Yayınlanma: 09.12.2018 - 21:50
Abone Ol google-news


Mitinge Samsun’un yanı sıra, çevre illerden gelen binlerce kişi katıldı. KESK’e bağlı sendikaların yanı sıra, Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu, DİSK ile birçok sivil toplum kuruluşunun katıldığı mitinge, CHP de destek verdi.

KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen, mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye’de ekonomik durumun gizlenmeye çalışıldığını söyledi. Ülkenin emekçileri ve yoksullaştırılmış halkının yıllardır sömürü ve yağma düzeninden beslenenlerin faturasını ödediğini ifade eden Gezen, “İş cinayetlerinde fatura bize kesildi. İnsan hakları ihlalleriyle, darbelerle, sıkıyönetimle, KHK’lerle OHAL’le, OHAL’i kalıcı hale getiren otoriter baskıcı rejimle, sendikal hak ihlalleri ile OHAL-KHK’leriyle, sorgusuz sualsiz ihraçlar, açığa almalar, sürgünlerle fatura hep bize kesildi” dedi.
‘Kriz derinleşiyor’

Gezen şöyle devam etti:

“Türkiye’de, kriz artık daha derinden hissediliyor. İğneden ipliğe, her şeye ardı ardına gelen zamlar devam ediyor. Kriz bahanesi ile sadece işten çıkarmalar, ücretsiz izinler artmıyor, angarya çalışma, mesai ve nöbet ücreti ödememe gibi uygulamalar da gittikçe artıyor. İflas eden, kepenk kapatan, konkordato ilan eden firmalara her gün onlarcası ekleniyor. Sağlıkta, acil durumlar dışında malzeme kullanılmasını engelleyen sözüm ona ‘tasarruf tedbirleri’ ile hayatımız tehlikeye atılıyor. Bugün sorun, krizin faturasının kim tarafından ödeneceği sorunudur. Bugün bu fatura, yoksul halkın sırtına yüklenmeye çalışılıyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler