Ev kadınlarına muafiyet

Hükümet, ev kadınlarından futbol kulüplerine kadar birçok kişiyi ilgilendiren yeni bir torba yasayı, “Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” adıyla dün TBMM’ye sundu.

Yayınlanma: 09.01.2019 - 22:05
Abone Ol google-news


Buna göre başta ev kadınları olmak üzere oturdukları evlerde imal ettikleri havlu, örtü, çarşaf, çorap, dokuma mamulleri, dantel, her nevi nakış işleri, turistik eşya, tarhana, erişte, mantı gibi ürünleri internet ve elektronik ortamlarda satanlar, esnaf muafiyetlerini kaybetmeyecek. Ancak bunun için yıl içinde gerçekleştirilen satış tutarı asgari ücretin yıllık brüt tutarından fazla olamayacak. Diğerleri özetle şöyle:

-Ölüm, engellilik ve hastalıkta verilen tazminat ve yardımlar, işsizlik ödeneği ile işe başlatmama tazminatlarından gelir vergisi kesilmeyecek.

UEFA için istisna

-27 Mart 2018 öncesi, karşılıklı sonlandırma veya ikale sözleşmeleri kapsamındaki tazminat, iş kaybı tazminatı, iş sonu tazminatı, iş güvencesi tazminatı gibi çeşitli adlar altında yapılan ödemeler ve yardımlardan yapılan gelir vergisi kesintileri ret ve iade edilecek. Ancak bunun için dava açılmaması ve açılan davalardan vazgeçilmesi şartı aranacak.

-Eğlence vergisinin elektronik belge düzenlenerek ödenebilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yetki verildi. Böylece özellikle sinema işletmecilerinin ödeme kaydedici cihaz kullanma zorunluğu kalkacak.

-UEFA ile yabancı futbol kulüpleri ve organizasyonda görevli tüzelkişiliklere, Türkiye’de oynanacak olan UEFA Süper Kupa Finali ve 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi final karşılaşmaları nedeniyle yapılacak mal ve hizmet teslimleri KDV’den istisna olacak. Bu karşılaşmalar nedeniyle elde ettikleri kazançlar da gelir ve kurumlar vergisinden muaf tutulacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler