Ziraat Bankası'nın kararı kredi kartı taksitlerini kapsıyor mu?

Ziraat Bankası'sının kredi kartı borcunu ödemekte zorlananlara getirdiği yapılandırma imkânının taksitleri de kapsadığı öğrenildi.

Yayınlanma: 15.01.2019 - 17:32
Abone Ol google-news

Ekonomik krizin gölgesinde gidilecek yerel seçim öncesinde ‘kredi kartı borcunu ödemekte zorlananlara’ devlet bankaları aracılığıyla getirilen kredi imkânı hakkında hâlâ yanıtlanmamış çok sayıda soru var.

Ziraat Bankası yetkilileri uygulamanın ilk gününden bu yana gelen şikâyet ve öneriler üzerine birçok değişiklik yapıldığını anlatırken, bugün gelen bir yönerge ile çok merak edilen bir sorunun yanıtı da netleşti. Duvar'dan Beril Köseoğlu'nun haberine göre Müşterinin kapatmayı istediği karta bağlı olan gelecekteki taksitler de, Ziraat Bankası’nın verdiği kredi ile kapatılabilecek.

BUGÜNE KADAR TAKSİTLER KAPSAM DIŞIYDI

Bu yönerge öncesinde, söz konusu taksitler henüz vadesi gelmediği için ‘ödemekte güçlük çekilen’ kriteri kapsamında sayılmıyordu; yani, Birleştiren İhtiyaç Kredisi adı verilen kredi gelecekteki taksitleri kapsamıyordu. Örneğin ekim ayında 12 taksitle yaptığınız 1200 TL’lik bir alışverişin kalan taksitlerini eski kartınızın ait olduğu bankaya ödemeye devam ediyordunuz.

ŞUBELERE İLETİLDİ

Ziraat Bankası’nın bugün çıkardığı yönerge ise bu durumu değiştirdi. Yönergede, “31 Aralık 2018’den önce olmak kaydıyla, gelecek döneme ilişkin taksit tutarlarının da yapılandırma kapsamına dahil edildiği” belirtiliyor. Yani şubelere iletilen bu bilgi ile Birleştiren İhtiyaç Kredisi artık sonraki dönemlerdeki taksitleri de kapsıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler