Buğday, arpa, mısır, pirinç, kuru baklagil ve domates ithalatına sıfır vergi

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, domates konservesi ithalatı için 25,000 ton sıfır gümrük vergili tarife kontenjanı tanındı. Ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) buğday, arpa, mısır, pirinç ve kuru baklagil için sıfır gümrük vergili ithalat yetkisi verildi.

Yayınlanma: 16.01.2019 - 08:52
Abone Ol google-news


TMO'ya 2019 yılı için 1 milyon ton buğday ve mahlut, ayrı ayrı olmak üzere 700 bin ton arpa ve mısır ithalat kotası tanındı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan hububat ve bakliyat ithalatında tarife kontenjanı uygulanmasına dair Cumhurbaşkanı kararına göre, TMO'ya tanınan ithalat kotası 100 bin ton kuru baklagil ile 100 bin ton pirinci de kapsıyor.

Bu kapsamda yapılacak ithalata sıfır gümrük vergisi uygulanacak.

DOMATESİN DE GÜMRÜK VERGİSİ SIFIRLANDI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan bazı ürünlerin ithalatında tarife kontenjanı uygulanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, tarife kontenjanı 31 Mayıs'a kadar geçerli olacak.

Kota kapsamındaki ürünün ithalatı, Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenecek ithal lisansıyla yapılabilecek. Kotadan yalnızca bu ürünleri salça üretiminde hammadde olarak kullanan sanayiciler yararlanabilecek.

<haber-dikey:1202722,1202529>

Dün yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, kuru soğan ithalatında gümrük vergisinin 28 Şubat'a kadar (bu tarih dahil) yüzde sıfır olarak uygulanacağı beliritilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler