Bakan Albayrak: Kimse bizden bunu beklemesin

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Kimse bizden reel ekonominin dengelerinden kopmamızı beklemesin" dedi.

Yayınlanma: 24.01.2019 - 16:55
Bakan Albayrak: Kimse bizden bunu beklemesin
Abone Ol google-news

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İsviçre’de gerçekleşen ve Davos Zirvesi olarak bilinen Dünya Ekonomi Forumu’nda basının karşısına çıktı. 

Berat Albayrak burada yaptığı konuşmada,Türkiye’nin attığı adımlarda dikkatli olması gerektiği söyleyerek, “Kur konusunda stratejik akılla olacağız. Kur tahmininden ziyade kurun yakından gözetildiği noktada olmak lazım, yakından takip edeceğiz” ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın konuşmasından satırbaşları:

Davos'ta küresel eko sistem açısından ortak hareket etmenin ne kadar hayati olduğu, Türkiye açısından bakıldığında özellikle 2018 yılında ve darbe başta olmak üzere, Irak ve Suriye'de yaşanan süreçlerin Türkiye'de oluşturduğu süreçlerin bertaraf edilmesi konusunda bir kez daha teyid edildiği, takdir edildiği gayet başarılı bir Davos ziyareti ziyareti gerçekleştirdik. Birçok kişide şunu gördük ki, süreçlerden Türkiye'nin çok güçlü bir refleks göstererek başarılı bir şekilde bu politikalar doğrultusunda ne kadar olumlu başarılı bir setiyle karşı karşıya kaldık ve övgü aldık.

GÜÇLÜ BİR DÖNEME GİRECEĞİZ

Siyasi olarak birçok ülke muhatabımız, mevkidaşımızla, Almanya, Rusya, Danimarka olsun birebir yüz yüze görüşme fırsatımız oldu. Önümüzdeki Mayıs ayında Fransız mevkidaşımızı Türkiye'de ağırlayacağız. Muhtemelen ilk baharda Almanya seyahatimiz gerçekleşecek. Türkiye'nin içinden geçtiği tüm bu süreçlerde her geçen gün teker teker hayata geçirmesiyle bu güven ortamının makro ve mikroya yansıması açısından, Türkiye açısından, paydaşları açısından güçlü birdöneme gireceğimizin altını çizebilirim.

FAİZ GİDERLERİNDE 3 MİLYAR TL'YE YAKIN GELİR ELDE ETTİK

Çok daha aktif bir hazinecilik ortaya koyacağız. Her kuruşu etkin bir şekilde kullanmak. Kur, para birimi, vade çok daha etkin bir halde kullanılacak. Buna alışık olmayan bazı piyasa yorumcuları farklı şeylerle karşı karşıya kaldılar. Son çeyrekte bütçelediğimiz faiz giderlerinde 3 milyar TL'ye yakın bir gelir elde ettik. Kimse bizden reel ekonominin gerçeklerini, sanayi, endüstri, istihdam dengelerinden kopacak bir nakit akışı beklemesin. İktisadi hayatı çok güçlü bir şekilde takip etmek durumundayız. Ekonomiyi çok rasyonel ve dengeli bir şekilde yönetmek durumundayız. 2019 ilk çeyreğinde birilerinin algı oluşturmaya çalışmasına rağmen ikinci, üçüncü çeyrekte birçok beklentinin aksine çok daha olumlu şekilde tamamlayıp, reel ekonomiyi ve büyüme hızını güçlü bir şekilde kapatacağız.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler