Rusya'dan ithal ete ödeme var ama çiftçiye yok

Rusya’dan et ithalatına para bulabilen hükümet, yerli üreticinin parasını ödemedi.

Yayınlanma: 28.01.2019 - 22:38
Abone Ol google-news

 

Rusya’dan 5 bin ton karkas et ithalatı için kaynak bulunurken, yerli üreticinin parası ödenmedi. Et ve Süt Kurumu’nun hayvanlarını kesime gönderen çiftçiye tam 50 gündür beş kuruş para ödemediği öğrenildi. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “İthalata gelince para bulan iktidar, kendi üreticisini cep delik, cepken delik bırakıyor. Et ve Süt Kurumu, hayvanlarını kesime gönderen çiftçimize 50 gündür ödeme yapmıyor. Bu nasıl yerli ve milli duruştur” diye konuştu.

Rusya ile yapılan anlaşma uyarınca domates satma karşılığında bu ülkeden sıfır gümrükle 5 bin ton karkas et ithal edilmesini eleştiren Aygun, “Bu gidişat hayra alamet değil. Bugüne kadar kendi üreticisini bu kadar yok sayan bir iktidar görmedik” dedi.

Tüketici için kuru soğanın bile lüks gıda sınıfına girdiğini anlatan Aygun, “Kazakistan ve Azerbaycan’dan kuru soğan ithal edip fiyatları düşürdüğünüz zaman bizim çiftçimiz ülkemizdeki yüksek mazot-gübre fiyatlarından dolayı yabancı çiftçiyle rekabet edemeyecek. Her ithalat, yeni ithalatları gündeme getirecek, üretici üretimden çekilecektir. Bu şekilde üretimin sürdürülebilirliğini ortadan kaldırıyorsunuz. Belli ürünlerde çiftçimize 1 yıl önceden alım ve fiyat garantisini verin” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler