Patlıcan, biber ve kabağa yasak

Son dönemde yaş sebzede yaşanan fahiş zamların tek suçunun marketlere atıldığını düşünen perakendeciler, yüksek fiyatlı kabak ve patlıcan gibi ürünleri satmamayı planlıyor.

Yayınlanma: 29.01.2019 - 22:36
Abone Ol google-news


“Sürekli bizim üzerimizden bir söylem geliştirilince buna gerek duyduk” diyen Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek, “Pahalı ürünlerin geçici bir dönem satılmamasına yönelik meslektaşlarımızla ortak bir karar almaya çalışıyoruz. Henüz bir karara varmadık. Ancak tüketiciyi cezalandırma lüksümüz yok. Olursa, geçici bir süreliğe yaşanacak” dedi. Altunbilek, kararın uygulanması halinde ise patlıcan ve sivri biberin yanı sıra kabak satışlarının da geçici bir süre duracağını dile getirdi.

Sebze ve meyve fiyatlarının cirolarındaki payının yüzde 10-15 olduğunu belirten Altunbilek, 2018’deki maliyet artışlarının da yüzde 20’yi bulduğunu aktardı. Altunbilek, “Birkaç ürünü daha pahalıya satıyor olabiliriz. Ancak tüm ürünlerde ‘market daha pahalı’ algısı doğru değil” dedi.

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Doğan, marketlerin fiyatlar düşene kadar patlıcan ve biber satmama kararını kendilerine bildirdiklerini anlatarak, kararın ardından biber fiyatlarında değişiklik yaşanmadığını, ancak patlıcanda 2 günde fiyatların 1 lira düştüğünü söyledi.

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan da, “Satış için pazarlardan sonra mahalle aralarındaki yerel marketler yeter” dedi.

<haber-dikey:1222926>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler