İlk tanzim mağazalarını kuran isimlerden İlhan Güre: İktidar göz boyuyor

Türkiye’nin ilk tanzim satış mağazalarının İzmir’in Gültepe semtinde, unutulmaz belediye başkanlarından Aydın Erten’le birlikte kurulmasına öncülük eden isimlerden İlhan Güre, bugün meyve sebze fiyatlarını düşürmek için atılan adımların göz boyamaya yönelik olduğunu vurguladı.

Yayınlanma: 13.02.2019 - 21:26
Abone Ol google-news

Türkiye’de sağ iktidarlarının, tarım başta olmak tüm değerleri bitirdiğini belirten Güre, “Bu işi yapacak insanların önce kooperatiflere, kooperatifçiliğe inanmaları gerekiyor. Yaptıkları iş tanzim satış değil, belediye manavlığı. Bir süre zarar ederek sürdürürler ama başaramazlar” dedi.

Kurdukları tanzim satış mağazasının daha sonra Türkiye’ye yayıldığını anlatan Güre, dayanışmaya dikkat çekerek bugün Karşıyaka Belediye Başkanı olan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın babası Kenan Akpınar’ın Konya’dan 2 kamyon fasulyeyi bedelsiz gönderdiğini anlattı. Dönemin İzmir Belediye Başkanı İhsan Alyanak’ın konuya eğilmesiyle kent geneline yayılan mağazalara tanzim satış anlamına gelen “Tansa” adını verdiklerini söyleyen Güre, “80 darbesiyle Gültepe Belediyesi’ni kapattılar ama Tansa’lar devam etti. Burhan Özfatura döneminde anonim şirket yapılarak Tansaş adını aldı ve hisseleri satıldı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler