Harvard’da Sabri Ülker laboratuvarı

Yıldız Holding, Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Merkezi’ne 24 milyon dolar bağış yaptı. Genetik ve kompleks hastalıklar laboratuvarı 10 yıl boyunca Sabri Ülker Merkezi olarak anılacak.

Yayınlanma: 29.09.2014 - 19:51
Abone Ol google-news

Yıldız Holding, beslenme ve metabolizma üzerine yaptığı çalışmalarla dünya çapında üne sahip Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in başında bulunduğu Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Merkezi Metabolik Hastalıklar Bölümü’ne 24 milyon dolar bağışladı. Fakülte bünyesinde şu anda aktif çalışan genetik ve kompleks hastalıklar laboratuvarı 10 yıl boyunca Sabri Ülker Merkezi olarak anılacak. Söz konusu bağış, şeker ve kalp hastalıkları gibi metabolik nitelikteki kronik ve kompleks hastalıklarla mücadele için kullanılacak.Hem Türkiye’den hem dünyadan bilim adamlarının çalışmalarına ev sahipliği yapacak.Harvard Üniversitesi’nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, bugüne kadar Türkiye’den dünya çapında bir bilim kurumuna yapılan en büyük bağışı gerçekleştirmiş olmaktan duydukları mutluluğu belirtirken Hotamışlıgil de merkezde gıda öğelerinin fonksiyonlarının ortaya çıkarılmasının hedeflendiğinivemerkezin genç araştırmacıların da önünü açacağını kaydetti.

Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi 1913’te Massachusetts Institute Of Technology (MIT) - Harvard ortaklığında, Amerika’nın ilk profesyonel halk sağlığı eğitim merkezi olarak kuruldu. 1922’de MIT’ten ayrılarak çalışmalarına devam eden toplum sağlığı fakültesinin bilim dünyasına katkıları arasında HIV 2 virüsünün keşfi, çocuk felci aşısının bulunuşu, yapay akciğer üretimi, SARS hastalığının önlenmesi için geliştirilen yöntemler ilk sıralarda yer alıyor.Sabri Ülker Merkezi’nde halen 27 kişi çalışıyor.Bunların 7’si Türk. Merkezin etkinlikleri arasında İstanbul-Boston dönüşümlü “Bilimsel Bienal” projesi de yer alıyor. “Bilimsel Bienal”, farklı coğrafyalardan bilim insanlarının araştırma yerlerini değiştirerek farklı perspektif ve imkânlarla çalışmasını mümkün kılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler