Honda'nın Türkiye kararı

Japon otomotiv şirketi Honda'nın Türkiye'deki üretimiyle ilgili yaptığı açıklamasında "Uluslararası üretim altyapısını değiştirme kapsamında Türkiye'de Civic sedan üretimini 2021'de bitirecek" denildi. Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, "Honda Türkiye'den çıkmıyor, faaliyetlerine devam etmeyi planlıyor" diye konuştu.

Yayınlanma: 19.02.2019 - 11:28
Abone Ol google-news

Honda, uluslararası üretim altyapısını değiştirme kapsamında Türkiye'de Civic sedan üretimini 2021'de bitirecek. Yapılan açıklamada, "Honda, Türkiye'de Civic üretimini sonlandırmasına rağmen faaliyetlerini sürdürecek; bu süreçte paydaşlarla yapıcı diyalogda bulunacak" denildi.

'HONDA TÜRKİYE'DEN ÇIKMIYOR'

Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, "Honda Türkiye'den çıkmıyor, faaliyetlerine devam etmeyi planlıyor. Sektördeki gelişmeler doğrultusunda önümüzdeki dönem elektrikli araç üretimine yoğunlaşacağız. Küresel üretim sistemimizi ve kabiliyetimizi tekrar gözden geçiriyoruz" diye konuştu. Gebze Şekerpınar fabrikasında 1997 yılından beri Civic sedan model otomobil seri üretimi yapan Honda'nın Türkiye'deki fabrikasında 770 kişi çalışıyor.

AVRUPA'DA ÜRETİMİNİ BİTİRİYOR

Japon firma İngiltere de dahil olmak üzere tüm Avrupa'da üretimini bitireceğini açıkladı. Şirket Avrupa pazarı için üretimini Japonya'da yapacağını duyurdu.

<haber-dikey:1254682 >

Honda binek otomobillerinin üretim, ithalat ve pazarlaması ile Honda motosikletlerinin ithalat ve pazarlamasından sorumlu Honda Türkiye, 1992 yılında yüzde 50 - yüzde 50 ortaklıkla Anadolu Honda Otomobilcilik A.Ş. adı altında kuruldu.

1997 yılı sonundan itibaren Honda’nın Civic modelinin seri üretimine başlayan şirket Ocak 2003 tarihinden itibaren Honda Türkiye A.Ş. olarak yüzde 100 Honda Motor Co. sermayesi ile faaliyetlerini sürdürüyordu.

80.000 m2 kapalı alanında faaliyet gösteren Honda; yıllık 50 bin üretim kapasitesi ile Gebze Fabrikası’nda 770 kişi çalıştırıyordu. Fabrikada üretilen Civic Sedan modeli Almanya, Polonya, Romanya gibi Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Mısır ve İsrail'e ihraç edilmekteydi. 

Honda, TİM'in 2017 yılı raporuna göre 170 milyon dolara yakın ihracatla türkiye'nin en çok ihracat yapan 15. firmasıydı.

Şirket, Civic Sedan'ın yanı sıra Accord, Jazz, CRV ve Civic 5 Kapı modelleri için panel, yedek parça üretimi gerçekleştirilip Avrupa ve Amerika’ya ihraç etmekteydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler