Depolarda 400 bin ton var

CHP’li Aygun, sıfır vergiyle patates ithalatındaki soru işaretlerine dikkat çekti: Depolarda 400 bin ton var.

Yayınlanma: 13.03.2019 - 22:40
Abone Ol google-news

Hükümetin 20 Nisan’a kadar sıfır gümrükle patates ithalatı kararı alması soru işareti yarattı. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Aldığımız istihbarata göre depolarda 400 bin ton patates var. 20 Nisan’da Adana’da ve Ödemiş’te turfanda patates çıkacak. Ne bu telaş, ithalat kararı niye alındı? Birilerinin cebini doldurmak için mi üreticimizin ayağına kurşun sıkıldı” dedi.

Üretici mağdur olur
CHP’li Aygun, patates ithalatı için Mısır, İran ve Kazakistan ile görüşmeler yapıldığını söyledi. Ayrıca, buralardan alınacak yemeklik patatesin, tohumluk olarak kullanılacağı iddialarına da dikkat çekti. Aygun, “İthal edilecek yemeklik patates, tohumluk olarak kullanılırsa ve bu patatesler hastalıklı çıkarsa Türkiye’de üretime vurulacak darbe hesap edildi mi” uyarısını yaptı.

Mısır’da patatesin tonunun 2 bin 400-2 bin 500 lira, İran’da da 1200-2 bin lira arasında olduğunu dile getiren Aygun, “Bu kararname çıkmadan önce iki firmanın İran ile görüşüp, patatesi ucuza kapattığı, böyle bir anlaşma yaptığı yönünde iddialar dolaşıyor. Sonra da yüksek fiyattan iç piyasaya verecekleri söyleniyor. Kendi üreticimizi nasıl mağdur ederiz” dedi.

<haber-dikey:1293163>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler