Yargıtay, Yılmaz kardeşlere verilen 75’er yıl onandı

Yargıtay 15. Ceza Dairesi, 2001 - 2008 yılları arasında, S.S. Yılmazlar Yaşamkent Konut Yapı Kooperatifi’nde, 86 dairenin, toplam 386 kişiye satılması nedeniyle yargılanan Azmi Yılmaz, Hasal Yılmaz ve Orhan Tataroğlu’nun (Yılmaz) aralarında bulunduğu sanıklara ayrı ayrı 75’er yıl hapis cezası verildi.

Yayınlanma: 19.03.2019 - 20:52
Abone Ol google-news


Kararda Azmi Yılmaz’ın yönetim kurulu üyesi olduğu S.S. Yeni Kayı Kent Yapı Kooperatifi’nin 24 Haziran 2000 tarihinde yapılan genel kurulunda S.S. Yılmazlar Yaşamkent Konut Yapı Kooperatifi olarak değiştirilmesini sağladıktan sonra dolandırıcılık suçunu işlemek amacıyla harekete geçtikleri belirtildi. Bu kapsamda sanıkların kaçak olarak yapımına devam edilen kooperatif ile ilgili olarak eksik ve yanıltıcı bilgiler taşıyan yoğun bir reklam kampanyası başattıklarına değinildi. Ayrıca inşaatların güçlü bir inşaat şirketinin garantisi ile yapıldığı imajı oluşturularak mağdurlara karşı hileli hareketlerde bulundukları ve kooperatif arazisinin mülkiyetinin tamamının Hazine’ye ait olduğu belirtildi. Her bir katılana yönelik ayrı ayrı mahkûmiyet hükümleri kurulmasına oybirliği ile karar verildi.

Kararda bir kısım katılanın ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçunu işledikleri gerekçesiyle Yılmaz kardeşlerin aralarında bulunduğu sanıklar ayrı ayrı 75’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler