Jet Fadıl bunu da tamamlayamadı... Kaçıyor

Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz, 1 milyar liralık cezadan kaçmak için şirketleri devrediyor.

Yayınlanma: 04.11.2014 - 12:02
Abone Ol google-news

Fadıl Akgündüz, Caprice Gold Otel’i 5 yılda bitiremedi. Yasa gereği 3 yılda bitmesi gereken Caprice Gold’a Tüketici Genel Müdürlüğü’nce yaptığı satış bedeli olan 1 milyar lira ceza kesilmesi gündemde.

Cezadan etkilenecek olan Didim Caprice Otel ve 52 villa ile 119 dönüm arsa, Akgündüz’ün yeğeni Fatih Obut’un kurduğu şirkete devredildi.

Gurbetçilerden topladığı 650 milyon markı batırdıktan sonra dolandırıcılıktan 1,5 yıl hapis yatan Fadıl Akgündüz, son projesi Caprice Gold Otel’i de 5 yıldır tamamlayamadı.

1 milyar liralık cezadan ve mağdurların açacağı davalardan korkan Akgündüz’ün, 258 milyon lira değerindeki Caprice Didim Otel ile 52 villa ve Milas’taki 300 milyon liralık 119 dönüm arsayı yeğeni Fatih Obut’un şirketine devrettiği ortaya çıktı.

5 YILDIR TAMAMLANMADI

Avrupa’daki gurbetçilerden topladığı 650 milyon markı batırdıktan sonra dolandırıcılıktan 1,5 yıl hapis yatan Fadıl Akgündüz, son projesi olan Caprice Gold Otel’i 5 yıldır tamamlamadı. Yasalar gereği inşaatı 3 yılda bitirmesi gereken Caprice Gold’a Tüketici Genel Müdürlüğü tarafından yaptığı satış bedeli olan 1 milyar lira ceza kesilmesi gündemde. Bu ceza gündeme gelince Fadıl Akgündüz’ün Caprice Otelleri’ni de bünyesinde bulunduran ablası ve eniştesine ait Mai Turizm’in ‘içini boşalttığı’ ortaya çıktı.

1 milyar liralık cezadan ve kira gelirlerini alamayan mağdurların açacağı davalardan korkan Akgündüz’ün, 258 milyon lira değerindeki Caprice Didim Termal Otel ile Didim’de bulunan 52 adet villa ve Muğla’nın Milas ilçesi sahilinde yaklaşık 300 milyon lira değerinde olduğu tahmin edilen 119 dönüm arsayı yeğeni Fatih Obut’un kurduğu İlkbahar Gayrimenkul ve Turizm Şirketi’ne devrettiği tespit edildi.

Bu durumda Caprice Gold’un içini boşaltan Akgündüz’e ceza gelmesi durumunda, Fatih Obut’a devredilen mal varlıkları üzerinde haciz işlemi yapılamayacak.

AKGÜNDÜZ MAĞDURLARI TOPLU DAVA AÇMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Piyasadan 1 milyar lira topladığını ve bu parayı nerede harcadığını bilmediklerini belirten Akgündüz mağdurları ise toplu dava açmak için harekete geçti. İlk etapta Fadıl Akgündüz ile birlikte Akgündüz’ün ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ve yeğeni Fatih Obut’a nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunmayı planladıklarını ifade eden mağdurlar daha sonra açacakları davalarla maddi zararlarının tazminini talep edeceklerini kaydetti. Mağdurlar hukuki mücadelelerini Caprice Gold Derneği çatısı altında devam ettiriyor.

12 BİN KİŞİDEN 1 MİLYAR ALDI, PARANIN AKIBETİ BELİRSİZ!

12 bin kişiye sattığı devremülklerden yaklaşık 1 milyar lira satış geliri elde eden Fadıl Akgündüz’ün bu parayı nerede sarf ettiği ise bilinmiyor. Otel inşaatına 200 milyon lira masraf yapan Akgündüz’ün reklam, kira ve şirket harcamalarından arta kalan 450 milyon liranın akıbeti ise kamuoyunda merak konusu. Hakkındaki iddialara cevap vermekten kaçınan Akgündüz ise şirketlerine müşteri gelmediği için çareyi tüm satış ofislerinin kapısına kilit vurmakta buldu. Birçok şirket çalışanı işten çıkarılırken maaş ve tazminatlarının ödenmediği belirtiliyor. Fadıl Akgündüz’ün, geçmiş yıllarda da yüzde 98’i Jetpa Holding’e ait olan yaklaşık 600 milyon lira değerindeki Aytepe Turizm’i ev hanımı ablası Avniye Obut ve emekli memur eniştesi İbrahim Obut’un kurduğu Mai Turizm’e 3 milyon liraya devrettiği ortaya çıkmıştı. Akgündüz’ün, 135 bin lira sermayeli Aytepe Turizm’in sermayesini 3 milyon liraya yükselterek, şirketin sahipliğini Mai Turizm’e geçirdiğini tespit eden Jetpa Holding kurucu ortağı Sacit Duran, mal kaçırma operasyonunu engellemek için Didim Asliye Ticaret Mahkemesi’nde ‘butlan’ (işlemin geçersizliği) davası açmıştı. 3 milyon liraya devredilen Aytepe Turizm Şirketi’nin mal varlıkları arasında ise 258 milyon lira değerindeki Caprice Didim Otel’in yanı sıra Didim’de bulunan 52 adet villa, Caprice Otel personel daireleri ve turizm bölgesi olan Muğla’nın Milas ilçesi sahilinde yaklaşık 300 milyon lira değerinde olduğu tahmin edilen 119 dönüm arsa bulunuyor. (Zaman)

"ALIN CAİZDİR!.." FETVASI VERMİŞTİ

Caprice Gold Otel’in tanıtım toplantısında konuşan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut ünlü ise "Buradan yer satın almak caiz midir? Ben size fetva veriyorum, caizdir. Önceden kira almanız da helaldir. Bunları internette yayınladık. Fetvanın detaylarını da anlattık. En son İsmailağa Fıkıh Heyeti ile de görüşerek, her dört mezhebe uygun hale getirdik. Ben sana al - alma demiyorum. Emlakçılık yapmıyorum. Fetva soruyorsan, hocalık yapıyorum. Caizdir diyorum sana ben." demişti.

"TEMELİ DE BERABER ATMIŞTIK"

5.000'e yakın misafirin katıldığı davet, Cübbeli Ahmet (Ahmet Mahmut Ünlü) Hoca'nın Aşır okumasıyla başladı. Daha sonra söz alan Caprice Grup Yönetim Kurulu Başkanı M.Fadıl Akgündüz, "Bundan 2 yıl önce 29 Mart 2011 tarihinde bulunduğumuz seviyeden tam 50 metre aşağıda, Caprice Gold'un temellerini atarken, Cübbeli Ahmet Hocamız gelmiş ve o temel atmayı gerçekleştirmiştik. Tabii ki bazı medya gruplarının 'bu proje olmaz, bu hayali bir projedir' demelerine rağmen, büyüklerimizin himmetleri ve sizlerin dualarıyla bugün binamızın kaba inşaatının yüzde 100 tamamlandı. Cephe kaplamaları da 4 ay içinde tamamlanacak ve önümüzdeki şubat ayı içinde binamız inşallah hazır olacak" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler