Sağlıkta ibre dışarıya döndü

Türkiye, Makedonya, Bulgaristan ve Hollanda’da 22 hastane, 15 tıp merkezi ve 23 bin çalışanıyla sağlık hizmeti sunan Acıbadem Sağlık Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Türkiye’deki büyüme sorunları ve ekonominin işinde bulunduğu süreç nedeniyle bundan sonra yatırımları ağırlıklı yurtdışında yapacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 24.05.2019 - 23:10
Abone Ol google-news

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun yurtiçindeki hasta trafiğini yüzde 10 azalttığını, hitap ettikleri kesimde doygunluk olduğunu anlatan Aydınlar, Ataşehir ve Kartal’da devam eden iki yatırımlarının da ağır ilerlediğini ifade etti. Grubun Londra pazarıyla ilgili yatırım araştırmaları ise devam ediyor.

Uluslararası denetim ve danışmanlık firması EY tarafından 30 yılı aşkın süredir düzenlenen ‘EY Yılın Girişimcisi’ programının dünya finalinde Türkiye’yi Acıbadem Sağlık Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar temsil edecek. Türkiye’de Yılın Girişimcisi seçilen, Mehmet Ali Aydınlar, 5-9 Haziran arasında Monako’da gerçekleşecek “EY Dünya Yılın Girişimcisi” yarışması öncesinde bir grup gazeteciyle buluştu. Aydınlar 47 finalistle yarışacak.
Aydınlar, “Bugün grubumuzun Türkiye cirosunun yüzde 15’i yabancı hastadan geliyor. 2018’de yabancı hastadan 100 milyon dolar aldık. Grubumuzun cirosunun yüzde 32’si yabancı para cinsinden” diye konuştu. Acıbadem Sağlık Grubu 2018 yılını yüzde 32’lik büyüme ve 4.3 milyar TL ciroyla kapatmıştı.

Fenerbahçe’nin eski yöneticilerinden Aydınlar’a Fener Ol kampanyası ve Fenerbahçe’ye sponsor olmayı düşünüp düşünmediği ile ilgili soruya, Galatasaray’a sağlık sponsoru olduklarını, sponsorluk için diğer kulüplerden talep gelmediğini söyledi. Aydınlar, Fener Ol kampanyasına destek olup olmayacağı sorusuna da “31 Mayıs’a kadar daha çok süre var” yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler