Yüzde 10 pay istiyorlar

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Çağlar, finansal sektördeki paylarının yüzde 4.2 olduğunu belirterek, “Bu büyüklük bizi geleceğe taşımaya yetmiyor” dedi.

Yayınlanma: 03.06.2019 - 21:58
Abone Ol google-news

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Can Akın Çağlar, ekonomiye 155 milyar TL’lik fon sağlayan sigorta sektörünün büyümesinin, ülkenin geleceği için büyük önem taşdığını vurguladı.

“Sigorta Haftası” kapsamında açıklama yapan ve milli gelirin 35 katı; yaklaşık 107 trilyon TL’lik güvence sunduklarını ifade eden Çağlar şöyle devam etti:

“189 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştık, yaklaşık 200 bin kişiye direkt ve dolaylı istihdam sağlıyoruz. Ancak Türkiye’de finansal sektörün yüzde 88’ini bankacılık oluşturuyor, ikinci sırada ise 4.2 ile sigorta geliyor. Bu büyüklük bizi geleceğe taşımaya yetmiyor. Hedefimiz yüzde 10. En büyük 17’nci ekonomi olan Türkiye, sigortacılıkta 39’uncu. Sektörümüzü en azından 17’nci sıraya taşımak asli sorumluluğumuz.”

BES hayati önemde

Ayrıca sigorta bilincinin geliştirilmesinin bir memleket meselesi olduğunu da hatırlatan Can Akın Çağlar, “Buna karşın her 4 evden 3’ünün konut sigortası, yarısının DASK’ı yok. İşyerlerinin de yarısının yangın sigortası bulunmuyor. İklim değişikliğinin getirdiği ve giderek artan riskler, insanlarımızın yıllarca biriktirdiklerinin, emeklerinin bir anda heba olmasına neden oluyor. Sigortalılık oranının artırılması ülkemiz ve ülke insanımız için önem arz ediyor. Ayrıca, tasarrufa ihtiyacı olan bir ülke olduğumuz için Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) de hayati önem taşıyor” dedi.

‘Karekod’la hızlı teklif

Sigorta fiyat karşılaştırma sitesi Tamoniki.com, araç sahiplerinin en hızlı şekilde kasko ve trafik sigortası teklifi alabilmeleri için karekod uygulaması başlattı. 

Bu uygulamanın Türkiye sigorta pazarı açısından bir ilk olduğunu vurgulayan şirketin Üst Yöneticisi Elif Aksoy Yenidünya, şöyle devam etti: “Karekod uygulamasıyla teklif vermede daha da hızlandık. Sadece 1 dakikada tüm sigorta firmalarının araç sigortası tekliflerine ulaşmak artık mümkün.”

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler