Memura zam yerine biber gazı

2020-2021 dönemi memur toplusözleşme görüşmeleri dün başladı

Yayınlanma: 01.08.2019 - 20:54
Abone Ol google-news

Yaklaşık 3 milyon memur ile 2 milyon memur emeklisini kapsayan memur toplusözleşme görüşmeleri dün “polis müdahalesi” ile başladı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndaki görüşmeler saat 14.00’te başladı. KESK Eş Genel Başkanları Mehmet Bozgeyik ile Aysun Gezen KHK ile ihraç edildikleri için görüşmelere Genel Sekreter Ramazan Gürbüz katıldı. Gürbüz açıklama yaparak KESK üyelerinin saldırıya uğradığını söyledi.

Memur-Sen’den alkış
Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkanları ile Gürbüz arasında tartışma çıktı. Bazı Memur-Sen’li başkanlar kendilerinin yetkili olduklarını belirterek, Gürbüz’den dışarıya çıkmasını istediler. Gürbüz, “Türkiye’de emekçiler saldırıya uğruyor, sendika temsilcisi bunu savunuyor” diyerek tepki gösterdi.
Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı konuşmada, “talepleri ve imkânları bir arada, bütüncül bir bakışla değerlendirerek makul bir sonucu beraberce tesis edeceğiz inşallah” dedi. Bakan konuşmasını bitirince toplusözleşmede diğer taraf olmalarına karşın Memur-Sen’li başkanlar da bakanı alkışladı.
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, masanın gündeminin “emek ve ekmek” olduğunu belirtti. Yalçın, 657 teklifle geldiklerini, bunlardan 126’sı üzerinde müzakereye gerek olmadığını, masada 531 maddenin görüşüleceğini söyledi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sözleşmede imza yetkisinin tek bir kişiye verilmesini eleştirdi. Grev hakkının önündeki engellerin kaldırılmasını isteyen Kahveci, imza ve itiraz yetkisinin yeniden değerlendirilmesini talep etti.

Gürbüz: İzin aldık
KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz ise KESK’lilere yapılan müdahaleyi eleştirince Bakan Zehra Zümrüt Selçuk söz alarak bütün konfederasyonların, sendikaların bakanlık önünde açıklama yapabileceklerini, KESK’in valilikten izin almaması, güzergâha uymaması nedeniyle böyle olduğunu söyledi. Bunun üzerine Gürbüz, bakana yanlış bilgi verildiğini, 20 gün önce İçişleri Bakanlığı’na başvurduklarını, her valiliğe ayrı ayrı yazı yazma durumları olmadığını bildirdi. Bakan Selçuk yeniden söz alarak, “bütün basın açıklamalarına açığız, kurallar çerçevesinde” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler