Kasko yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler

Türkiye'de kaskolu araç sayısı hızla düşüyor. Düşüşte birçok etken var. En önemli etkenlerden biri de sigorta şirketleriyle yaşanan sorunlar ve zararların tam olarak karşılanamaması...

Yayınlanma: 05.11.2019 - 13:44
Abone Ol google-news

Türkiye'de kaskolu araç sayısı her geçen gün azalıyor. Türkiye Sigortalar Birliği verilerine göre 2019 Eylül ayı itibariyle trafikteki kaskolu otomobil sayısı 2.968.091.

2018 yılının Eylül ayında ise bu sayı 3.046.764 idi. Yani geçen yılın aynı ayına göre 78 bin araç kasko yaptırmaktan vazgeçti. Kaskolu motosiklet sayılarına bakıldığında ise 2018 yılının Eylül ayında 18.102 olan sayı 2019’un Eylül ayında 16.591’e düşmüş. Tüm motorlu araçlara bakıldığında ise 2018’de kaskolu araç sayısı 4.404.264 iken 2019’da bu sayı yaklaşık 200 bin düşerek 4.207.636 oldu.

Kaskolu araç sayısındaki düşüşlerde en önemli etken şüphesiz vergiler ve dolaylı yoldan gelen zamlar. Ancak birçok araç sürücüsü sigorta şirketleriyle ilgili yaşadıkları sorunlardan kaynaklı olarak da kasko yaptırmaktan vazgeçiyor. Peki kasko yaptırırken nelere dikkat edilmeli. İşte cevabı... 


KASKO YAPTIRIRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN

  • Sigorta poliçesi alırken muhakkak araç kasko bedeline göre düzenlenmiş olmasına dikkat edin.
  • Kaskolu aracınızla kaza yaptığınızda sigorta şirketinin size kullanmanız için araç temin edip etmediğini, kaskonuzun ikame araç teminatını detaylarını kontrol ederek öğrenin.
  • Kasko yaptıracağınız sigorta şirketini seçtikten sonra, ilgili sigorta şirketinin yetkili servislerinin yeterliliği konusunda bilgi alın.
  • Kaza anında yaralandıysanız tedavi masraflarının ne oranda karşılandığını poliçe detaylarını inceleyerek öğrenin.
  • Kasko poliçenizin maddelerini kontrol ederek yanlış akaryakıt kullanımından kaynaklanan hasarları kapsayıp kapsamadığını öğrenin.
  • Yaşadığınız coğrafyaya göre sel veya diğer doğal afetlere karşı önlem almak isteyebilirsiniz. Bu nedenle kasko seçerken bu gibi maddeleri bulundurup bulundurmadığına dikkat edin.
  • Kasko sigortası primlerinizin ödenip ödenmediği ciddi bir konudur. Aksamanın yaşanmaması için ihtiyaçlarınız doğrultusunda bütçenize uygunluğunu da araştırın.
  • Aracınız yeniyse kasko değer teminatının sürelerini kontrol edin.
  • Hasarsızlık indirimini bozmayacak hallerin neler olduğunu ve kapsamlarının genişliğini öğrenmeniz ilerleyen süreçte de işinize yarayacak, bir sonraki kaskonuzu daha uygun fiyatla almanızı sağlayacaktır.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler