BTM, dünyanın en çok gelecek vaat eden programı seçildi

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, dünyanın en saygın organizasyonlarından olan UBI Global Awards’dan da ödülle döndü. BTM, “Dünyanın En Çok Gelecek Vaat Eden Programı” ödülünü aldı

Yayınlanma: 07.11.2019 - 12:25
Abone Ol google-news

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) bir ödül daha aldı.

İki yıl önce kurulan ve son olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından organize edilen Oda/Borsa proje yarışmasında “Girişimcilik” ödülünü alan BTM, bu kez de dünya çapında bir ödüle ulaştı.

Girişimcilik ekosisteminde dünyanın en saygın organizasyonlarından biri olarak görülen UBI Global Ödülleri’nde BTM, “Dünyanın En Çok Gelecek Vaat Eden Programı” ödülünün sahibi oldu. Katar’da düzenlenen gecede BTM Direktörü İbrahim Elbaşı, ödülü UBI Global Araştırma Başkanı Holger Meyer’ın elinden aldı.

 Ödül töreni ile ilgili konuşan BTM Direktörü İbrahim Elbaşı, “Bu ödül ile birlikte BTM artık global bir oyuncu olduğunu kanıtlamıştır. Bu başarı uluslararası arenada Türkiye’nin de girişimcilik ekosistemine daha çok katkı sağlayacağının, rekabet edeceğinin ve kazanacağının bir adımıdır. Bu ödül sadece BTM’nin değil Türkiye’deki tüm girişimci ve yatırımcılarındır” dedi.

UBI Global, tüm inovasyon merkezlerinin nerede bulunduğunu belirlemek, onları başarılı kılan şeyleri öğrenmek ve paylaşmak için 2013 yılında İsveç’in başkenti Stockholm’de kuruldu. Kuruluş, dünyada benchmark çalışmalarını başlatarak kuluçka ve hızlandırıcı programların ortak özelliklerini bulmayı amaçlıyor. Bu çalışmalar sonucunda UBI Global, kuluçka ve hızlandırma programlarının gelişmesine katkı sağlayarak daha cazip hale gelmelerini ve verimliliklerini artırarak yatırım çekebilmelerini sağlıyor.

UBI Global bu sayede 70’i aşkın ülkede700’den fazla kuluçka ve hızlandırma merkezinin verilerine de ulaşarak bir endeks oluşturuyor.BTM de “World Benchmark Study 2019-2020” değerlendirmeleriyle elde edilmiş olan verilerin sonucunda bu ödüle layık görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler