Moody’s: Kırılganlık sürecek

Kurum, artan siyasi ve jeopolitik risklerin büyümede yavaşlamaya neden olduğunu, ekonomilerin şoklara karşı tepki verme kabiliyetini azalttığını vurguladı.

Yayınlanma: 19.11.2019 - 23:16
Moody’s: Kırılganlık sürecek
Abone Ol google-news

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s yayımladığı raporda 2020’de ekonomilerde aşağı yönlü risklerin artması, siyasi ve politik risklerdeki öngörülmezlik, ticaret savaşı belirsizlikleriyle kredi koşullarının zayıflayacağını açıkladı.

2019’da 2009’daki resesyondan beri en düşük büyümenin kaydedildiğini belirten kurum, küresel ekonominin 2020’de de kırılgan kalacağını ifade etti.

Moody’s yönetici direktörlerinden Elena Duggar raporda, “Küresel büyüme dünya ekonomisinin temel motorları olan ABD ile Çin’deki yavaşlamayla sönük kalacak. Gelişmiş ülke ekonomilerinde büyüme yavaşlayacak, Çin’deki yavaşlama ve küresel ticaret büyümesinin sona yaklaşmasıyla çoğu gelişmekte olan ülke piyasası da ortalamanın altında büyüyecek” dedi.

2020’de küresel ticaret gerilimi ve devam eden korumacılık aksiyonlarının kredi koşulları için temel risk olacağı vurgulandı. ABD ile Çin anlaşmazlığı, Brexit belirsizliği ve ikili anlaşmazlıkların temel riskler olacağı, ticaret kırılmalarının yatırım kararlarını etkileyeceği ifade edildi. 

RESESYON YOK

Ticaret belirsizliği devam ettikçe finans piyasalarında volatilitenin de artacağı uyarısı yapıldı.

Kurum, 2020’de resesyon beklemezken ticari, siyasi ve jeopolitik risklerin önemine dikkat çekti. Avrupa’da ve ABD’de resesyon riskinin yüksek kalmaya devam edeceği ifade edildi. 




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler