Emlakçılar dikkat! O süre uzatıldı

Taşınmaz mal ticareti yapan emlakçıların faaliyetlerini sürdürebilmesi için yetki belgesi alma süresi Ağustos ayı sonuna kadar uzatıldı. Eylül ayına kadar yetki belgesi almayanlar emlakçılık yapamayacak.

Yayınlanma: 11.12.2019 - 11:58
Abone Ol google-news

Emlakçıların, taşınmaz mal ticareti yapabilmeleri için gerekli yetki belgesini alma süresi 31 Ağustos 2020 tarihine kadar uzatıldı.

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile yetki belgesi almak için emlakçılara ek süre verildi. Eski yönetmeliğe göre süre 5 Aralık’ta dolmuştu. Yönetmelik değişmeseydi yetki belgesi olmayanlar emlakçılık yapıp satış ve kiralama yapamayacaktı.

5 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikte emlakçılığa yasal alt yapı getirmek ve kayıt dışını önlemek amacıyla yetki belgesi almaları için 18 ay süre tanınmıştı. Yetki belgesi olmayanların emlakçılık yapamayacağını düzenleyen ve yapanlara ceza öngören yönetmelik uyarınca emlakçılık için şu koşullar getirilmişti:

-Meslek odasına kayıtlı olunması,

-Gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olunması,

-İşletmelerde bağımsız bölüm niteliğinde ve net alanının en az 30 metrekare olması,

-Arşiv bölümünün bulunması ve teknik donatılara sahip olunması

-Pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin sorumlu emlak danışmanı veya emlak danışmanı ulusal yeterliliklerine dayalı mesleki yeterlilik belgelerinden birine sahip olması gerekir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler