'Milletin a... koyacağız' diyenler nükleer ihalede

Türkiye’de ve dünyada büyük tepki toplayan Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için yeni bir adım daha atıldı.

Yayınlanma: 19.01.2015 - 09:41
Abone Ol google-news

Nükleer Santral projesi için deniz hidroteknik yapılarının projelendirilmesi ve inşası için ihale açıldı. Taraf'ın haberine göre gelen teklifler 16 Ocak 2015’te ihale komisyonu tarafından değerlendirilmeye başlandı. 16 Şubat 2015 tarihine kadar sonuçlanacak ihaleye 9 firma teklif verdi. İhaleye teklif verenler arasında Cengiz, Limak, Kolin, Doğuş ve üçüncü köprü inşaatında yer alan IC İçtaş gibi hükümete yakın isimler bulunuyor.

17 ARALIK KADROSU

Greenpeace’in A&G araştırma şirketine yaptırdığı kamuoyu araştırması sonuçlarına göre Türkiye’nin yüzde 64’ünün ‘hayır’ dediği Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesi tüm itirazlara rağmen devam ediyor. Mersin Akkuyu Nükleer Santrali Projesi’nin tamamı için 20 milyar dolarlık bir yatırım hedefleniyor. Bu yapılan ihale ise projenin sadece bir kısmı için 16 Şubat’ta kesin sonucun açıklanacağı ihalede yine başvuranlar şaşırtmadı. 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrasında tapelere yansıyan isimlerin de olduğu ihaleye başvuru listesinde birçok projenin ihalesini alan isimler var. Türkiye’de artık yapılan tüm mega projelerde Cengiz, Limak ve Kolin Holding yer alıyor.

TAPELERDEKİ İŞADAMLARI

17 Aralık Operasyonu sonrasında sosyal medyada birçok ses kaydı yayınlanmıştı. İşte o ses kayıtlarında birinde Sabah ve atv’nin Kalyon’a devri için gereken paranın bulunmasıyla ilgili olduğu iddia edilen bir konuşma yer almıştı. Bu konuşmada 3. havalimanının yapımını üstlenen müteahhitler Cengiz İnşaat, Limak İnşaat ve Kolin İnşaat, genellikle demiryolu projelerinde yer alan Makyol İnşaat, AKP döneminde kazandığı büyük ihalelerle öne çıkan IC İçtaş İnşaat ve Özaltın İnşaat gibi şirketlerden para koyması istenmişti. İddia edilen o tapelerde geçen şirketlerin tamamı Akkuyu Nükleer Güç Santrali deniz hidroteknik yapılarının projelendirilmesi ve inşası ihalesinde teklif verenlerin tam listesi şu şekilde: Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Tic. A.Ş. IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret Makyol- Makyol -Rönesans Konsorsiyumu Özaltın İnşaat Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. Nurol İnşaat ve Ticaret.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler