Bir daireyi 36 kişiye sattılar

Eminevim şirketi Pendik Kurtköy’de 5yüz60 projesinde imar planlarında konut alanı olarak görünen 23 bin 850 metrekarelik arsa üzerine otel inşa ediyor.

Yayınlanma: 13.02.2015 - 02:44
Abone Ol google-news

İstanbul Pendik Yenişehir Mahallesi’nde imar planlarında konut alanı olarak görünen 23 bin 850
metrekarelik arsa üzerine Eminevim şirketi otel inşaatına başladı. 3 bloktan oluşan projede 2 blok konut olarak planlanırken bir blok da konut görünümlü otel olarak tasarlandı. Şirket yurttaşlara inşaatın otel kısmında 36 kişiye tek daire satmaya başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi ve Pendik Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Tarık Balyalı, “İmar planlarında konut alanına konut yapılır, otel alanına da otel. Bütün bunlar kanunun arkasından dolanarak iş yapma çabalarıdır. Yurttaş mağdur olur. Biz inşaatla ilgili vatandaşların ihbarını dikkate alacağız ve konuyu Pendik Belediyesi’nin gündemine taşıyacağız” dedi.

Eminevim şirketinin Pendik Kurtköy’de 5yüz60 projesinin inşaatına başladı. Binaların kaba inşaatı bitmek üzere. Projeye ait reklamda 5yüz60 projesinin devremülk otel kısmında 33 bin 500 liraya kira garantisiyle hisse satılıyor. 36 kişiye 40 metrekarelik tek daire satılıyor. Yıllık 3 bin 600 lira getiri sağlanacağı belirtilen reklamlarda aylık net 300 lira kazanılacağına yer veriliyor. İnşaatın otel kısmında günlük kiraya verilen evler yapılıyor. Projenin otel kısmının önümüzdeki ekim ayında teslim edileceği tüm projenin de 2016 Ekim’de teslim edileceği kaydediliyor. Fakat inşaat alanı imar planlarında konut alanı olarak görülüyor. Arsaya konut dışında, toplam inşaat alanının yalnızca yüzde 1’i kadar dükkân yapılabilir. Otel yapılması için değişikliğin imar planlarına işlemesi ve iskân belgesi alınması gerekiyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon