S&P'den Avro Bölgesi'nde rahatlama beklentisi

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Avro Bölgesi'nde finansal koşullarda daha fazla rahatlama yaşanacağını kaydetti.

Yayınlanma: 13.02.2015 - 15:37
Abone Ol google-news

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard & Poor's (S&P) açıklamasında, piyasaların Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) tahvil alımına verdiği olumlu tepkinin etkisini biraz kaybettiği ancak piyasaların tekrar canlanabileceği ifade edildi.

Avronun tekrar aşağı yönlü hareket etmeden önce biraz yatay bir seyir izleyeceği aktarılan açıklamada, Avro Bölgesi'nde finansal koşullarda daha fazla rahatlama yaşanacağı vurgulandı.

Yunanistan'daki borç krizinden kaynaklanan endişelere karşın diğer Avro Bölgesi ülkelerindeki tahvil faizlerinde az artış görüldüğünü kaydedilen açıklamada, Avro Bölgesi'nde parasal koşulların 2015 yılında iyileşmeye devam edeceği, parasal genişlemenin hem talep hem de arz tarafında işe yarayabileceği ifade edildi.

Açıklamada, kırılgan ekonomik büyüme ve borç yükünün Avro Bölgesini zorlayan durumlar olduğu ancak parasal genişlemesinin ekonomik öngörüler ve şirket kazançlarıyla ilgili güveni artırabileceği ve kredi talebini olumlu etkileyebileceği kaydedildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler