ABD istihdam verileriyle düşen dolar toparlanmaya çalışıyor

Paskalya tatilinin sona ermesiyle birlikte tatildeki birçok uluslararası piyasada işlemler yeniden başlayınca, dolar geçen hafta olumsuz gelen istihdam verisiyle kaybettiklerini geri almaya devam ediyor.

Yayınlanma: 07.04.2015 - 14:47
Abone Ol google-news

Dolar 2.5885 liraya çıkarak, Cuma günü düşüşe geçtiği 2.59 düzeyine dayandı. Dolar öğleden sonra hafif bir geri çekilmeyle 2.58 liranın altına indikten sonra 2.58 liranın hemen üzerinde hareket etmeye başladı.

Avrupa para birimi Avro ise sabah saatlerinde 2.82 lira seviyesine kadar yükseldi. Euro da öğleden sonra değer kaybederek 2.80 liranın hemen üzerinde hareket ediyor.

İlk seansı yüzde 0.77 düşüşle 82 bin 487 puandan kapatan Borsa İstanbul Endeksi ise 82 bin 450 puan düzeylerine çekildi.

Küresel piyasalarda onsu 1,200 doların hemen üzerinde seyreden altının Kapalıçarşı'daki gram fiyatı da 100 lirayı geçti. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 172, Cumhuriyet altını ise 662 liradan alıcı buluyor.

'DOLAR 2.55 SEVİYELERİNDE DİNLENECEKTİR'

Egeli&CO Araştırma Strateji Direktörü Güldem Atabay Şanlı, Avrupa'dan gelen verilerle dolarda bir toparlanmanın söz konusu olduğunu ifade ederek, "İstihdam verileri ABD ekonomisinde sert bir etki yaratmayacak" dedi ve şu değerlendirmeyi yaptı: "Bunun arkasından daha fazla düşüş olmayacaktır. Dolardaki geçici değer kaybı, verilerin mevsimselliği nedeniyle yaşandı. Haziran'da faiz artışı hala bekleniyor. Doların belli bir seviyenin altına düşmesi çok mümkün değil; 2.55 lira seviyelerinde dinlenecektir. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışıyla ve faiz artışı temposuna göre dolar artacak. Doların yükselme hızını da bu belirleyecek."

Şanlı, bugün siyasi partilerin milletvekili aday listelerini açıklayacağına da dikkat çekerek, "Bugünkü listeler önemli. Her durumda henüz piyasanın seçim sonrasındaki dönemi fiyatladığını düşünmüyorum. Bu önümüzdeki 1.5-2 ay içinde her şey belli olacaktır. Bugünün damgasını vuracak olay, Ak Parti'nin listesinde Erdoğan mı baskın çıkacak, yoksa Davutoğlu mu" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler