Prim borcu olanlar dikkat

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan, prim borcu olan vatandaşların vakit kaybetmeden SGK İl Müdürlüklerine başvuruda bulunması gerektiğini belirtti.

Yayınlanma: 15.05.2015 - 12:00
Abone Ol google-news

SGK Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan, prim borcu olan vatandaşların 31 Temmuz'a kadar borçlarını ödemediği veya yapılandırmadığı takdirde sigortalılıklarının durdurulacağını söyledi.

Alan, il müdürlüğüne başvuru yapılması durumunda durdurulan sürelere ait olan borçların silineceğini ifade etti. Alan, yaptığı açıklamada 11-15 Mayıs 'Sosyal Güvenlik Haftası'nı kutlayarak, "Ülkemizin dinamik nüfus yapısı ve ihtiyaçları karşısında sürekli olarak kendini güncel tutmayı hedefleyen sosyal güvenlik sistemimizde en son 23 Nisan 2015 tarihinde Resmi gazete'de yayınlanan 6645 sayılı kanun ile yeni düzenlemeler yapılmıştır. 5510 Sayılı kanuna eklenen geçici madde ile 4/b kapsamındaki sigortalılarımızdan 12 ay ve üzeri prim borcu olanlar 31 Temmuz 2015 tarihine kadar prim borçlarını ödemezse veya yapılandırmazsa sigortalılıkları durdurulacaktır. Durdurulan sürelere ait borçlar silinecek, daha sonra tekrar ihya edilebilecek bu sürelere ait genel sağlık sigortası borçları da aynı kapsamda silinecektir. Bu itibarla 12 aydan fazla 4/b prim borcu olan sigortalılarımızın vakit kaybetmeden il ve merkez müdürlüklerimize başvurmaları gerekmektedir" ifadesini kaydetti.

Ev hizmetlerinde en az bir gün çalışanların da sosyal güvenlik hakkına kavuşacağını ifade eden SGK Tekirdağ İl Müdürü Derya Alan, "Evlerinde ayda en az bir gün bile ev temizliği, hasta, yaşlı ve çocuk bakımı, bahçıvanlık gibi işlerde işçi çalıştıranların kolaylaştırılmış bu işverenlik uygulamasından yararlanmak, evlerinde çalıştırdıkları kişilerin sosyal güvenliklerini sağlamak amacıyla il merkez müdürlüklerimize gelerek durumlarını belirtir belgeleri kuruma vermeleri gerekmektedir" açıklamasında bulundu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler