Acemoğlu: Çözüm süreci biterse felaket olur

Daron Acemoğlu’na göre ekonominin tekrar ayağa kalkması için değişiklik kaçınılmaz. Türkiye kendisini yenilemeli.

Yayınlanma: 05.08.2015 - 06:50
Abone Ol google-news

Dünyanın en önemli ekonomistleri arasında yer alan, Profesör Daron Acemoğlu, çözüm sürecinin bitmesinin politik sistem ve ekonomi için felaket olacağını söyledi.

Acemoğlu, “Çözüm sürecinin bitmesi politik sistem ve ekonomi için felaket olur. Öte yandan IŞİD, tabii ki tüm bölge ve artan bir şekilde Türkiye için çok büyük bir problem” dedi.

“RePEc” (Research Papers in Economics) platformunun dünya çapındaki en önemli 2 bin 223 ekonomist içerisinde ilk sırada gösterdiği Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Ekonomi Profesörü Daron Acemoğlu AA’nın sorularını yanıtladı.

Yenilenme şart

Acemoğlu, Türk ekonomisinin temellerinde güçlendirici değişikliklerin yapılması çağrısında bulunarak, “Ekonominin tekrar ayağa kalkması için değişiklik kaçınılmaz. Türkiye kendisini yenilemeli ve üretimi artırıcı yapısal reformlara hız vererek hukukun egemenliğini güçlendirmeli” dedi.

Acemoğlu, “Hepimizin Merkez Bankası’nın bağımsızlığını desteklemesi gerekiyor” dedi. Merkez’in faiz politikasını da değerlendiren Acemoğlu, “Bence yabancı yatırımcıların aklında olacak şey faiz koridoru değil. Genel ekonomik ve politik belirsizlik ve bunların getirdiği dengesizlik yabancı yatırımcıların cesaretini kıran temel unsurlar arasında” dedi.

Acemoğlu, Avrupa ekonomisinin olası bir iç patlamaya doğru ilerlediği uyarısında da bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler