250 TL taksitle ev sahibi olun

Bayramda başladığımız proje tanıtım dosyamıza bugün yine iki çarpıcı projeyle devam ediyoruz. DKY ON ve HEP İSTANBUL’u inceliyoruz.

Yayınlanma: 03.10.2015 - 23:40
Abone Ol google-news

Bu projeleri size tanıtmak için özellikle seçtim. Zira son zamanlarda yine, ısrarla aynı soruyu duyuyorum. Nereye yatırım yapalım? İstanbul’un yatırım değeri en yüksek olan ilçeleri nereler? İşte tam da bu yüzden, bu hafta İstanbul’un en çok konuşulan lokasyonlarındaki projeleri inceleyelim istedim. İnceleyelim ki, yatırım yaparken sadece lokasyona değil, projelere de dikkat kesilmek gerektiğine işaret edebileyim. Hiçbir proje sadece topraktan satılıyor ve gözde bir lokasyonda diye alınamaz. Unutmayalım, yatırım kararı çok kişiseldir. Genel geçer doğrulara baktıktan sonra, mevcut durumunuzu ve hedefleriniz masaya yatırım detaylı olarak değerlendirmelisiniz. Aksi takdirde en iyi bölgeye yapılan yatırım bile sizin için kâbus olabilir.

DKY ON

Bu projeleri size tanıtmak için özellikle seçtim. Zira son zamanlarda yine, ısrarla aynı soruyu duyuyorum. Nereye yatırım yapalım? İstanbul’un yatırım değeri en yüksek olan ilçeleri nereler? İşte tam da bu yüzden, bu hafta İstanbul’un en çok konuşulan lokasyonlarındaki projeleri inceleyelim istedim. İnceleyelim ki, yatırım yaparken sadece lokasyona değil, projelere de dikkat kesilmek gerektiğine işaret edebileyim. Hiçbir proje sadece topraktan satılıyor ve gözde bir lokasyonda diye alınamaz. Unutmayalım, yatırım kararı çok kişiseldir. Genel geçer doğrulara baktıktan sonra, mevcut durumunuzu ve hedefleriniz masaya yatırım detaylı olarak değerlendirmelisiniz. Aksi takdirde en iyi bölgeye yapılan yatırım bile sizin için kâbus olabilir.

Dky, projeyi geliştirirken belli ki kendisine net bir hedef kitle seçmiş. DKY On’u kime satarlarsa satsınlar, burada yaşayacakların standartları belirlenmiş. Onların kiracı mı, ev sahibi mi olacağını da zamanla göreceğiz. Son zamanlarda geliştirilen, hedef kitlesini en iyi anlamış, anladığı şeyi en iyi kurgulamış projelerden biri bu açıdan.

DKY On, şehir hayatının neredeyse eksiksiz olarak incelenip kurgulandığı bir proje olmuş. Satın alacak kitlenin yeme içme alışkanlıklarından, sanata yaklaşımlarından, teknolojiyle ilişkilerine kadar bütün eğilimleri incelenmiş, ki buraya kadar bütün markalı projelerin yaptığı bir işten bahsediyorsunuz. Ancak buradan sonra uygulama biraz değişiyor.

Bu araştırmadan sonra her projede gördüğümüz spor salonları, alışveriş merkezleri, cafeler kurgulanmamış. Bu kitle müziği internetten, aplikasyonlardan dinliyor denmiş ve dünyanın 1 numaralı dijital müzik portalı Spotify ile anlaşılmış. Gençlerin sosyalleşme ihtiyacı tespit edilmiş ve bunun için bir avm projelendirmektense para yerine zamanın kullanıldığı, yetenek ve tecrübelerin paylaşıldığı bir topluluk olarak kurgulanan Zumbara ile paydaşlık yapılmış.

Sanatın ve genç sanatçıların keşfi için Mixer’le, girişimci ruhun törpülenmemesi aksine desteklenmesi ve interaktif hale gelmesi için Fongogo’yla, şehir trafiğinin hem kalabalıklığını hem yalnızlığını hem de masrafını azaltmak için sharemyfare ile, yeni nesil kahve için Coffe Sapiens, spor ve sağlıkla ilgili her şeyi için Zone Club’la, şehirli kolay yemek için mealbox la ve teknolojik altyapı için Samsung’la çalışılmış. Keşke bu kadar yaratıcı ve vizyoner firmalar bir de Türkçe isim kullansalarmış demeden de geçemiyor insan ama DKY ne yapsın?

İşte projenin diğerlerinden ayrışan keskin çizgileri bunlar. Elbette bütün bu özellikler iyi bir site yönetimi gerektirecek. Üstelik bu uygulamaların çoğu dijital ortamda olduğu için site aidatı ne kadar olur gibi bir endişe de yok. Ancak yine de projenin site yönetim planı önemli bir detay.

Ödemede ise önemli kampanyalar var; 10 bin lira peşin ve ara ödemeli 60 ay 0 faiz uygulaması var. Peşin alımlarda da %15lik bir indirim yapılıyor.

Bütçeniz nedir, ihtiyacınız nasıl bir projeyi gerektirir bilemem ama bana sorarsanız gidip incelenmeye, en azından anlatılıp yeni projelere vizyon katmasını sağlamak için ideal bir iş.

HEP İSTANBUL

Tekfen’in ilk etabı 2014 sonunda çıkan iddialı projesi Hep İstanbul, Beylikdüzünde konumlanıyor. Bugün projenin orta konumda bulunan iki blokunun satışa çıktığı ilk gün. Projenin en iddialı olan özelliği ise müteahhit firması. Tekfen, her işin altından kalkan bir firma olması dolayısıyla sektörde elin parmaklarını geçmeyecek kadar az sayıdaki firmalardan biri. Bana sorarsanız konut sektörüne karşı çok ihtiyatlı davrandı. Hemen hemen hiçbir pazarlama faaliyeti yapmamasına rağmen projelendirdiği her iş sessiz sedasız satıldı, müşteri memnuniyet oranı sektöre parmak ısırtacak durumda.

Hep İstanbul’un en önemli özelliği ise Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sertifikasına aday olması. Proje, bölgesinde ilk LEED sertifika adayı konut projesi olarak sektöre öncülük etmektedir.

Projede LEED kapsamında; arazinin yeniden kullanımı, gün ışığından maksimum faydalanma, bina kabuğunda yüksek yalıtım değerlerinin sağlanması, geri dönüştürülebilir malzeme kullanımı, iç mekân yaşam kalitesini artırmaya yönelik malzeme kullanımı, su ve enerji tüketiminde optimizasyon sağlayan verimli mühendislik sistemlerinin kullanımı kriterleri uygulanıyor. Yani eviniz, sadece size değil memlekete hatta dünyaya da hizmet ediyor.

HEP İstanbul projesinin en güçlü özelliklerinden biri sosyal alanlarının ve peyzajının zenginliği. Ama bu zenginlik öyle böyle değil; projede iki ayrı toplam 2.600 metrekare kapalı alana sahip sosyal tesis, farklı çocuk yaş grupları için tasarlanmış 1.500 metrekare açık çocuk oyun alanları, 2 km uzunluğunda yürüyüş yolları ve 1 km uzunluğunda bisiklet parkurları planlanmış.

 

TOKİ'DEN DAR GELİRLİLERE MÜJDE

TOKİ emeklilerin konut ihtiyacını gidermek için başlattığı projeleri hızlandırdı. Emeklilerin konut  ihtiyacını karşılamak için yüzde 25’lik kontenjan ayırmaya çalıştıklarını söyleyen TOKİ Başkanı  Mehmet Ergün Turan, “Başbakanımızın müjdelediği 200 bin yeni konutla başta emeklilerimiz olmak  üzere, dar gelirli vatandaşlarımızı 250 TL taksitle yuva sahibi yapmak için faaliyetlerimizi hızlandırdık” dedi.

Emekli ve dar gelirli vatandaşları, uygun ödeme koşulları ve 240 ay vade imkanıyla ev sahibi yapma  hedefiyle yürüttükleri projeleri hayata geçirmeye başladıklarını belirten Turan, “Özellikle emeklilerimizin konut ihtiyacını dikkate alarak yaptığımız planlamalar doğrultusunda, Anadolu’nun  farklı illerinde başlattığımız konut satışlarında emeklilerimize kontenjan ayırıyoruz. Pek çok  şehrimizde emeklilerimize özel yüzde 25’e yakın kontenjanla ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla konut  satışını gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. 

SİZDEN GELEN SORULAR

- Ceren Hanım, bizim Çatalca Boyalık’ta 750 metrekare arsamız var. Bu arsayı 2005’te yok  fiyatına aldık. Aslında satmak gibi bir düşüncemiz yoktu. Ancak üçüncü köprüden sonra satmamız için çok fazla teklif geldi.  Şimdi artık bu bölgede arsa fiyatları iyice yükseldi.Hazır yeterince kar etmişken satalım  diyorum ancak eşim kararsız. Ama ben artıkdaha fazla yükselecek halinin kalmadığını düşünüyorum.  Bu arsayı satıp Ankara İncek’tetopraktan satılan bir projeden ev almak istiyoruz.  Bu evin peşinatını arsayla ödeyip taksitlerinide senetle 36 ayda ödeyeceğiz. Sizin  İncek bölgesini önerdiğini biliyoruz ama
bu durumda yapacağımız yatırım doğru olur mu? (Tayfun K.)


- Tayfun Bey, Tayfun Bey, o arsayı satmak intihar olur. Hangi fiyata almış olursanız olun  bölge henüz asıl değerini bulmadı. Nasıl olsa sizin yatırımım zaten değerlendendi diyerek bu arsayı satarsanız bence ileride çok pişman olursunuz. Bu arsa zorunluluk dışında bir tek koşulla satılabilir. O da sattığınız zaman alacağınız parayı çok büyük bir fırsatta kullanmanız. Ama siz altın değerinde bir arsayı satıp, uzun zamandır proje geliştirilen bir bölgeden yatırım yapmayı düşünüyorsunuz. Evet, İncek benim odaklandığım bölgelerden biri. Ancak bu koşulda değil. Bu kadar değerli bir arsa satılıp, onlarca proje geliştirilmiş bir bölgeden ev alınmaz. Üstelik bir de evin tamamını ödemeyecek, taksitle borçlanacaksınız. Bana rakamsal bilgiler vermediğiniz için hesaplamaları size yapamıyorum. Ama rakamlar ne olursa olsun, o arsa bu koşulda satılmamalı. Eşinizi dinlemenizi tavsiye ederim.

360 Kurtköy’de lansman öncesi satış

Demirbaş Yapı ve Hanesel Yapı işbirliği ile Kurtköy’de inşa edilecek olan 360 Kurtköy projesi lansman öncesi satışa açıldı.12 EKİM 2015’te tanıtımı yapılacak olan 360 Kurtköy projesinde 536 daire, 540 bağımsız bölüm yer alıyor. 360 Kurtköy projesinde lansmandan önce cazip fiyatlarla başlayan satışların lansmandan sonra yüzde 7 artması bekleniyor.

Kleemann’dan alternatif çözümler

Asansör sektörünün lider ismi Kleemann otopark alanlarının kapasitesini maksimum düzeye ulaştıran Kleemannpark ile yeterli park alanı bulunmayan yerlerde bir proje gerçekleştirdi. Hidrolik park asansör sistemlerinin kurulumuyla 1 ya da 2 araçlık park alanlarına 2 ya da 4 araç park edebilme imkânı sağlayan bu sistem, park alanlarının kapasitesini iki katına çıkararak park sorununu çözüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler