Tüketiciler Birliği'nden Digiturk abonelerine önemli açıklama

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Digiturk yayın platformundan 7 televizyon kanalının çıkartılmasıyla ilgili aboneler adına bazı haklar doğduğunu söyledi. Şahin, bu konuda tüketicinin sözleşmeye göre kanalların çıkartılmasından dolayı abonelik ücretinde ayrı bir indirim oranı isteyebilecekleri gibi sözleşmeyi de iptal etme hatları olduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 08.10.2015 - 14:47
Abone Ol google-news

Digiturk’un Samanyolu, Bugün, Samanyolu Haber, Kanaltürk, Irmak, Mehtap ve Yumurcak televizyonlarının çıkarılmasıyla ilgili olarak tüketicilerin de bazı hakları doğdu.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, otomotiv sektöründeki Türkçe kullanım kılavuzu ile ilgili basın toplantısında kendisine yöneltilen Digiturk’un uygulaması ve tüketicilerin doğan haklarıyla ilgili soruya yanıt verdi.

Mahmut Şahin, hemen hemen her satışla ilgili tüketiciye söylenenlerin benzerlik teşkil ettiğine dikkat çekerek, Digiturk abonelerine şu öneride bulundu;

[Haber görseli]

“Bu çok klasik bir yöntem. Hangi hizmeti alıyor olursanız olun, tüketiciler ayrılmak istediğinde söylenen ilk şey 'çıkarsanız tazminat ödersiniz' Böyle bir şey yok. Süreleri var. 24 aylık sözleşme yapıldığıysa rahatlıkla çıkabilirsiniz. Burada sözleşme şartlarının yerine getirilmemesi söz konusu. Tüketici belirli kanalların olması noktasında sözleşme varsa ve bunlar çıktıysa tüketicinin ödemelerle ilgili ayrı bir indirim elde etme hakkı var. Sözleşmeden cayma, iptal etme hakkı da var. Bu konuda rahatsız olan tüketiciler Digiturk’ün sözleşmede belirttiği kanalları yayınlamadığı için sözleşmeyi iptal edebilir ayrı bir indirim oranı isteyebilirler.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler