İşsiz gençlere ‘İlk Fırsat'

‘Esas Sosyal’ bünyesinde oluşturulan program kapsamında gençler STK’lerde 1 yıl boyunca istihdam edilecek ve maaş ödenecek.

Yayınlanma: 24.10.2015 - 03:46
Abone Ol google-news



Türkiye’de yüzde 30’lara ulaşan üniversite mezunu genç işsiz oranı konusunda yenilikçi bir projeye imza atan “Esas Sosyal” yeni mezun olup bir yıl iş bulamayan gençlerin sivil toplum kuruluşlarında (STK) istihdam edilmesini destekleyeceğini ve bir model oluşturacaklarını açıkladı. Şevket Sabancı ve ailesinin sahibi olduğu Esas Grubu bünyesindeki Esas Sosyal’in ilk hedefi 5 yıl boyunca gençler ve istihdam.

Esas Sosyal’in Kurucular Kurulu Başkanı Emine Sabancı Kamışlı, “İlk Fırsat” adını verdikleri ve eylül itibariyle ön hazırlık çalışmaları başlayan program hakkında bilgi verdi. Program devlet üniversitelerinden son bir yıl içinde mezun olup iş bulamayan, belirlenen kriterlere uygun başarılı gençlerin, STK’larda 12 ay boyunca çalışarak iş deneyimi kazanmalarını amaçlıyor. İlk aşamada aralarında TEMA, TEGV, İKSV, AYDER, Darüşşafaka Cemiyeti, TOG gibi kuruluşların olduğu 9 STK ile işbirliği yapıldı. Anadolu’nun farklı üniversitelerinden mezun 15 genç ile bir pilot proje yürütülecek.

Ardından sayı arttırılacak.

Gençler 2 bin lira maaş alacaklar, çeşitli eğitim programlarından yararlanmaları için de bin lira ödenecek. Paranın bir miktarı İşKur’un İşbaşı Eğitim Programı kapsamında karşılanacak kalan rakam ise Esas Sosyal bünyesinden. Emine Sabancı Esas Sosyal olarak 20 milyon liralık bir bütçe ayırdıklarını söyledi. Ancak asıl hedeflenen bunun bir model olarak kurumsallaşması ve ağın gerek STK, gerek özel sektör desteği olarak Türkiye’ye yayılması. Ve gençleri meslek içi eğitimlerle destekleyerek çalışma hayatına hazır hale getirmek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler