Goldman Sachs'ın petrol raporu

Merkezi ABD'de bulunan uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs'ın yayınladığı raporda ham petrol depolama kapasitesinin eksikliğinin petrol fiyatlarında düşüşe neden olabileceği uyarısında bulunuldu.

Yayınlanma: 26.10.2015 - 15:50
Abone Ol google-news

Goldman Sachs'ın "Yeni Petrol Düzeni" adlı raporunda, "ABD ve Avrupa rafinerilerindeki depolama kullanımının tarihteki en yüksek seviyelerine yaklaşması ve petrol talebindeki artışın az olması" nedeniyle petrol fiyatlarında sert düşüş yaşanabileceği belirtildi.

Piyasadaki petrol arz fazlası nedeniyle, ham petrol alımını artıran rafinerilerin depolama kapasitelerinin doygunluk seviyesine ulaştığına dikkat çekilen raporda, bu durumun 1998 ve 2009 yıllarında da petrol fiyatlarını düşürdüğü anımsatıldı.

Raporda, petrol piyasasında yaşanan finansal zorlukların, pazarda arz ve talebi tekrar dengeye kavuşturacak en önemli mekanizma olduğunun altı çizilirken, piyasadaki arz fazlasının bitmesi için fiyatların gelecek yıl boyunca şu andaki düşük seviyelerde tutunması gerektiği ifade edildi.

Goldman Sachs'ın, önceki raporunda da küresel petrol arz ve talebinin yeniden denge noktasını buluncaya kadar petrol fiyatlarının düşmeye devam edeceği öngörüsünde bulunulmuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler