KESK'ten buruk yıldönümü

Yıldönümü kutlamalarını iptal eden KESK 20. kuruluş yıldönümünü Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenlere adadı. KESK 10 Ekim Katliamı’na dair hazırladığı raporu sundu.

Yayınlanma: 09.12.2015 - 23:48
Abone Ol google-news

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 20. kuruluş yıldönümünü kutladı. Yıldönümüne ilişkin bir açıklama yapan KESK, yıldönümü kutlamalarını 10 Ekim öncesi ve sonrasında yaşanan katliamlar nedeniyle iptal ettiğini belirterek, katliama dair hazırladığı raporu da sundu. KESK’in mücadele tarihine dair kesitler paylaşılan açıklamada şu noktalara dikkat çekildi;

- KESK, 1960’larda TÖS (Türkiye Öğretmenler Sendikası) ve (Türkiye İlkoluk Öğretmenleri Sendikası) İLK-SEN’in açtığı, 1970’lerde TÖB-DER’den TÜMDER’e kadar uzanan yaygın bir dernekleşme hareketi ile yeniden sahneye çıkan, 1980’lerin ikinci yarısından itibaren kendisini tekrar görünür kılan bir çığırın ve geleneğin bugünkü taşıyıcısı, ifadesi ve mirasçısıdır.

- Bu gelenek kısa kesintiler dışında kamu emekçileri sendikal hareketinin öncüsü ve sürükleyicisi olmayı başardı.

- Türkiye’nin 40-50 yıllık tarihi boyunca toplumsal muhalefetin ana bileşenleri arasında ilk sıralarda yer alan bir etkililik ve süreklilik sergiledi.

- Yüz binleri seferber ettiği başarılı eylemlerle sokakları ve meydanları özgürleştirdi; ‘Yasakları’ birer birer hükümsüz kıldı. Üretimden ve hizmetten gelen gücü bir imkândan çıkararak defalarca fiili bir kapasiteye dönüştürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon