Gelir Vergisi beyan dönemi başladı

Gelir İdaresi Başkanlığı, gerçek kişilerin 2013 yılı içinde elde ettiği kazanç ve iratlar için beyanname verme süresinin 1 Mart 2014 tarihinde başladığını bildirdi.

Yayınlanma: 03.03.2014 - 12:42
Abone Ol google-news

GİB'den yapılan açıklamaya göre mükelleflerin 2013 yılı; ticarî kazançlar, zirai kazançlar, ücretler, serbest meslek kazançları, gayrimenkul sermaye iratları, menkul sermaye iratları, diğer kazanç ve iratlar kazançlarına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamelerini 1-25 MART 2014 tarihleri arasında verebilecekler. Mart ayı içerisinde verilecek beyannameler üzerinden tahakkuk eden gelir vergisi, 2014 yılının Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenecek.

 

REHBERLERE ELEKTRONİK ORTAMDA ULAŞILABİLECEK

Tahakkuk eden Gelir Vergisi; vergi tahsiline yetkili olan banka şubelerine, bağlı bulunulan vergi dairesine, bağlı bulunulan vergi dairesinin bildirilmesi şartı ile herhangi bir vergi dairesine ödenebilecek. Beyanname Dönemine ilişkin olarak hazırlanan rehberlere, elektronik ortamda Başkanlığın internet sayfasında yer alan "Formlar ve Yayınlar" bölümünden ulaşabilecek.

Söz konusu rehberler şöyle:

-Kira Geliri Elde Edenler İçin Beyanname Düzenleme Rehberi

-Dar Mükellefler (Türkiye'de Yerleşmiş Olmayan Yabancı Ülke Vatandaşları ile Yurtdışında Yerleşik Türk Vatandaşları) İçin Kira Geliri Rehberi

-Serbest Meslek Kazançları Vergi Rehberi

-Menkul Sermaye İradı Elde Edenler İçin Gelir Vergisi Beyanname Düzenleme Rehberi

-Ticari Kazancın Gerçek Usulde Vergilendirilmesi Rehberi

-Ücret Kazançları Vergi Rehberi

-G.V.K. Geçici 67.Madde Uygulaması İle İlgili Olarak Gerçek Kişilere Yönelik Vergi Rehberi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler