Turizmde ilk somut kayıp yüzde 40

Tur operatörü TUI güvenlik endişelerinden dolayı Türkiye’ye bu yaz için yapılan rezervasyonların yüzde 40 düştüğünü açıkladı. En büyük düşüş milli geliri yüksek ülkelerden.

Yayınlanma: 09.02.2016 - 23:07
Abone Ol google-news

Büyük tur operatörlerinden TUI, güvenlik endişelerinden dolayı Türkiye’ye yapılan rezervasyonların yüzde 40 azaldığını açıkladı

İç güvenlik endişeleri ve Rusya-Ukrayna gerginliği başta olmak üzere bölgedeki jeopolitik endişelerle 2015’te hem ziyaretçi sayısı hem de gelirlerde ciddi kayıpların yaşandığı turizm sektöründe bu yıl da olumsuzluğun sürebileceğine sinyaller gelmeye başladı.

Dünyanın en büyük tur operatörü TUI Group dün yaptığı açıklamada güvenlik endişelerinden dolayı Türkiye’ye bu yaz için yapılan rezervasyonların da yüzde 40 düştüğünü açıkladı.

Terör korkuttu TUI geçtiğimiz yıl müşterilerinin yaklaşık yüzde 14’ünün Türkiye’ye seyahat etmeyi tercih ettiğini ve Türkiye’nin özellikle Alman müşteriler arasında popüler bir tercih olduğunu söyledi. Fakat ocakta 10 Alman turistin ölmesine neden olan bombanın ardından almanların Türkiye’ye seyahat etmekte daha temkinliler.

Türkiye, Mısır, Tunus ve Paris gibi yerlerde meydana gelen terör saldırıları, turistlerin daha önceden popüler olan bu noktalara daha az gitmelerine neden olurken, Amerika kıtasındaki Zika virüsünün yayılması da seyahat etme isteğini azaltıyor.

TUI özellikle Kanarya Adaları başta olmak üzere İspanya ve Yunanistan kapasitelerini artırdığını söyledi.

Yüksek gelirli turistte ciddi azalma

Rusya haricinde ziyaretçi sayısındaki en büyük düşüşlerin Japonya, Fransa ve İtalya gibi kişi başına milli geliri yüksek ülkeler kaynaklı olduğu görülürken, analistler bu durumun turizm gelirlerini negatif etkileyeceğini belirtiyorlar.

Geçen yıl İtalya’dan gelen ziyaretçi sayısı yüzde 27, Fransa’dan gelen yüzde 18, Japonya’dan gelen ziyaretçi sayısı ise yüzde 39 azaldı. Güncel OVP’ye göre turizm gelirlerinin 2016’da 27 milyar dolar olması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler